04 Eylül 2015 11:23

Modern sanat fuarı Artinternational kapılarını açıyor

Paylaş

Modern sanat fuarı Artinernational’da yer alacak eser ve etkinlikler, fuara ev sahipliği yapacak olan Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. 4-6 Eylül arasında gerçekleştirilecek olan Artinternational’de 27 ülkeden 87 galeri ile 400’ün üzerinde sanatçının eserlerinin sergileyeceği belirtildi.

Basın toplantısına Artinternational’in kurucu ortakları Yeşim Avunduk, Sandy Angus ile, direktör Dyala Nusseibeh, artistik direktör Stephane Ackermann, video enstalasyon programının küratörü Başak Şenova, alternatif programlar küratörü Paolo Chiasera, Francesco Gori ve Erhan Patat katıldı.

Fuarın mekan tasarımını yapan Mimar Erhan Patat, fuar sayesinde özellikle Türkiyeli sanatçıların dünyadaki tanınırlığının artacağına inandığını belirtti. Türkiye’de çağdaş sanata yeterli önemin verilmediğini vurgulayan Patat, sanatla ilgili bölümlerde okuyan gençlerin dahi sanatsal etkinliklere uzak olduğunu söyledi. Patat, “Kuşkusuz bunda geçim sıkıntısı, ekonomik zorlukların da etkisi vardır. Ancak özellikle gençlerin sanat konusunda daha duyarlı olmasını bekliyorum” diye konuştu. Patat, sanatın birleştirici yanına dikkat çekerek, “İçinde bulunulan çatışmalı süreçte sanata olan ihtiyacın da arttığını düşünüyorum. Politik olmasa bile sanatın psikolojik olarak insanları bir araya getirme özelliği var. Bu tam da ihtiyacımız olan şey” diye konuştu. 

Başak Şenova ise “Kötü günler yaşıyoruz. Suriyeli mültecilerin yaşadığı zorluklar hepimizi üzüyor. Sanatın farklı bakış açılarıyla bu zorluklara karşı yeni cevaplar bulabilir, yeni sorular sorabiliriz. Video bölümü için eser seçerken aklımda yer eden konu buydu. Seçkiyi de buna göre yaptım” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bayern Münih, mülteciler için eğitim kampı kuruyor

SONRAKİ HABER

Nâzım Hikmet Korosu’unun koristleri 4A’lı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...