24 Temmuz 2015 03:32

Suriye'deki IŞİD mevzileri havadan vuruldu: 35 IŞİD militanı öldürüldü

Kilis'in merkeze bağlı Seve Köyü karşısında bulunan Bab Bölgesi'ndeki bombardımanda IŞİD'in iki karargahı ile bir toplanma merkezi vuruldu. Sabaha karşı toplanma merkezine gelen IŞİD militanlarından 35'inin bombardımanda öldüğü bilgisi alındı.

Paylaş

Başbakanlık, Özel Güvenlik Toplantısı'nda alınan kararlar çerçevesinde, Suriye sınırları içinde IŞİD'e ait hedeflere dönük bir hava operasyonu gerçekleştirildiğini açıkladı.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı; "Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu başkanlığında 23 Temmuz tarihinde Çankaya Köşkü’nde yapılan Güvenlik Toplantısı’nda sınırımızda yaşanan DAEŞ Saldırısı değerlendirilmiş ve alınacak güvenlik önlemleri kararlaştırılmıştır.

Bu çerçevede, Türk Silahlı Kuvvetleri milli imkan ve kabiliyetler ile Özel Güvenlik Toplantısı’nda alınan kararlar çerçevesinde DAEŞ terör örgütüne ait Suriye sınırları içindeki hedeflere dönük bir operasyon gerçekleştirmiştir.

Saat 03:12’de Diyarbakır 8. Jet Ana Üs Komutanlığı’ndan 3 F-16 havalanmış, 03:40 - 03:53 arasında icra edilen hava harekatı ile DAEŞ terör örgütüne ait 3 hedef vurulmuştur. Daha önceden belirlenen 2 karargah ve 1 toplanma noktasına 4 güdümlü bomba atılmıştır. Uçaklarımız 04:24’te üslerine intikal etmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ulusal güvenliğini korumak için gerekli önlemleri almakta kararlıdır."

Bombalama sonrası Kilis'te halk uyanarak tedirginlik yaşadı. (CİHAN)

Başbakanlık'tan 'Özel Güvenlik Toplantısı' açıklaması

IŞİD kontrolündeki bölgeden karakola ateş açıldı: 1 asker yaşamını yitirdi

Türkiye ile ABD İncirlik Üssü konusunda anlaştı

35 IŞİD ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI
Kilis'in merkeze bağlı Seve Köyü karşısında bulunan Bab Bölgesi'ndeki bombardımanda IŞİD'in iki karargahı ile bir toplanma merkezi vuruldu. Sabaha karşı toplanma merkezine gelen IŞİD militanlarından 35'inin bombardımanda öldüğü bilgisi alındı.

CERABLUS'TAKİ HEDEFLER DE VURULDU
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dün gece IŞİD'e karşı operasyonunda, Gaziantep'in Karkamış İlçesi karşısında bulunan IŞİD kontrolündeki Cerablus'taki hedefler de saat 23.30'dan itibaren tank ve obüslerle ateş altına alındı. Cerablus'a yönelik bu operasyonda da bir çok IŞİD hedefi vuruldu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

LYS sonuçları açıklandı

SONRAKİ HABER

13 ilde operasyon: 297 kişi gözaltında, 1 kişi öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...