18 Aralık 2014 15:08

‘The Look of Silence’ !f İstanbul’da

14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nde gala yapacak filmlerden biri de Joshua Oppenheimer filmi “The Look of Silence”. “The Act of Killing”in devamı niteliğinde olan belgesel, Endonezya’da yaşanan katliamı bu kez mağdurların ağzından anlatıyor.

Paylaş

!f 2013’ün Keş!f yarışmasında da Sinema Yazarları Birliği (SİYAD) Ödülü’nü alan “The Act of Killing”in devamı niteliğinde sayılan Joshua Oppenheimer belgeseli “The Look of Silence” Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da gösterilecek.

ÇOCUKLARININ KATİLLERİYLE YÜZLEŞEN BİR AİLE

“The Act of Killing”de, ‘60’ların ortasında Endonezya’da gerçekleşen, hükümet ve askerin ortaklaşa düzenlediği darbe sonucu yüz binlerce insanın ölümüyle sonuçlanan soykırımı katillerin gözünden anlatan Oppenheimer, bu kez mağdurlarla görüşüyor ve katliamdan sağ kurtulmayı başarmış bir ailenin, çocuklarının ölümünden sorumlu olan adamlarla yüzleşmesine tanıklık ediyor.

FIPRESCI ÖDÜLLÜ FİLM PEK ÇOK FESTİVALE KATILDI

Signe Byrge Sørensen’in yapımcılığında ve Werner Herzog, Errol Morris ve Andre Singer’ın destekleriyle hayat bulan “The Look of Silence”, ilk gösterimini yaptığı Venedik’te büyük heyecanla karşılanmış, Sinema Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) Ödülü’nün yanı sıra Avrupa Film Eleştirmenleri Ödülü (FEDEORA), İtalyan İnternet Eleştirmenleri Ödülü (Mouse d’Oro) ve İnsan Hakları Gecesi Ödülü’nü kazanmıştı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Polis, CHP İl binalarındaki pankartları indirdi

SONRAKİ HABER

Köprüde buluşan filmler Bilgi’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...