21 Mart 2023 04:44

Halit Kıvanç Stadyumu'nun yeni sakinleri

Halit Kıvanç Stadyumu

Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Paylaş

2022’nin son demlerinde, İBB’nin güzel bir müjdesi vardı. Gaziosmanpaşa’da yapımı sürdürülen futbol stadındaki bütün hazırlıklar sona ermiş, ismi “Halit Kıvanç Stadyumu” olarak belirlenen stadyumun açılışı için geri sayım başlamıştı. Bir aksilik olmazsa bu hafta stadyum açılıyor ama “Sahibi kim olacak?” tartışmalarının yakında şiddetli biçimde başlayacağı öngörülüyor.

Zira stadın talipleri çok!

Evvela, stadyumun niteliklerinden kısaca bahsedelim.

Stat, 24 farklı kulübün antrenman ve maçlarına ev sahipliği yapacak şekilde geliştirilmiş. 4 soyunma odası, 4 teknik direktör odası, 2 hakem ve 1 gözlemci odası bulunan statta 6 tane de idari ofis var. 68 x 105 saha ölçüsü bulunan stadın zemini FIFA onaylı.

Gelelim, tabiri caizse dananın kuyruğunun koptuğu yere: Stadyum 5 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip zira amatör spor kulüpleri için tasarlanmış. 24 ofis ve canlı yayın alanıyla da bu hususta gerçekten emek sarf edildiği aşikar.

Fakat bu emek, biraz sıkıntılara gebe.

İstanbul, tıpkı Türkiye’nin diğer şehirleri gibi ‘spora elverişli stadyum’ konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan bir şehir. Profesyonel ve amatör statüdeki kulüp sayısının ülke ortalamasının üzerinde olması da bu sıkıntıları katmerli hale getiriyor. Tabii bütün bunlara mevcut stadyumların bir kısmının kulüplerden alınan onaylarla birlikte millet bahçelerine dönüştürülmesi de eklenince ortaya çok daha vahim bir tablo çıkıyor.

Haliyle, baştan sona amatör kulüplerin spor ruhunu canlandırması için inşa edilen bir stadyum; başkalarının da iştahını kabartabiliyor.

Çoğu profesyonel kulüp, ilçe sınırlarındaki amatör kulüpleri kendi tesislerinin kapısının içinden sokmazken ortada yepyeni bir stadyum olunca anahtar için sıraya girebiliyor.

Söylentilere göre, 5 profesyonel kulüp Halit Kıvanç Stadyumu için talip olmuş.

Halit Kıvanç Stadyumu amatörler için inşa edilmiştir, bu şekilde kalmalıdır.

Bu konuda en yetkili ağızlardan net bir tepki konulmazsa bir çuval incirin berbat olması kaçınılmazdır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...