28 Haziran 2022 02:31

Bir Azim Öyküsü: BC Group Doğubayazıt FK

Sadece ayakları görünen bir futbolcu topu yere koyuyor.

Fotoğrof: Pixabay

Paylaş

Eski masallarda, filmlerde, bazı şarkılarda, genelde de çocuklara ilham versin diye eski dönemlerde pek çok çizgi filmde karşımıza çıkan bir kavram: Azmetmek. Verilmek istenilen mesaj ise çok net. Azmedenin başarıya ulaşacağı, hak ettiği o emelini gerçekleştireceği vurgulanır. Mücadele etmenin gücü biraz da bu inançtan doğar.

Ağrı’nın futbol geçmişi, bu azmin bir tecellisi.

Ağrıspor’u bilir misiniz? 84-85’ten itibaren 13 sezon kesintisiz 2. Lig tecrübesi olan kulüp; 98-99 sezonundan itibaren üç sezon 1. Lig’de mücadele ettikten sonra paraşütsüz düşüşe geçmişti. 2002-2003 sezonunda mücadele ettiği 3. Lig’de üç galibiyet ve beş beraberlik alarak profesyonel liglere dönmemek üzere veda etmişti.

Doğubayazıtspor da vardı eskilerde… 98-99 sezonunda 3. Lig’de Sivasspor’un peşinden grubu ikinci bitirmiş ancak bir üst lige çıkamamış; 99-2000 sezonunda ise sezonu orta sıralarda bitirmişti.

Ağrı 1970 Spor ortaya çıktı ardından… 2016-2017’de ilk kez BAL’da mücadele etmeye başlayan Ağrı temsilcisi üçüncü sezonunda 3. Lig’e yükselmişti. O gün bugündür BAL’da mücadele eden Ağrı 1970 Spor; küme düşme ve yükselme hatlarından uzakta, orta sıralarda ligi tamamlamayı da başardı.

Bu sırada ise Doğubayazıt Belediyespor çıktı meydane… 2012-2013’te ve 2013-2014’te baraj maçında BAL ekibi Patnos Gençlik’i yenemeyerek, Süper Amatör’den bir üst lige (BAL’a) yükselme fırsatını iki sezon peş peşe tepti. 2019-2020 sezonunda ise BAL’a yükseldi; koronavirüs nedeniyle küme düşmekten kurtuldu. Aradan iki sezon geçmişken, 2021-2022 sezonunda Arhavispor’u 3-0 yenerek BAL’dan 3. Lig’e yükselmeyi başardı.

Kulüp başkanı Barış Çoktin, yönetim kurulunda ise Çoktin ailesinden üç ferdin yer aldığı bir yönetim ve belediyenin de desteğiyle Doğubayazıt Belediyespor’u profesyonel liglerle buluşturdu. Ancak mücadele bitmedi. Ağrı’nın tek takımı değil neticede, “pasta” bölünüyor.

İddialara göre Ağrı 1970 Spor yöneticileri ile BC Group temsilcileri birkaç gün süren görüşmelerin ardından el sıkıştı. Anlaşmaya göre kulüplerin birleşeceği, renginin kırmızı siyah olacağı ve isim olarak ise Doğubayazıt FK olarak liglerde mücadele edeceği ileri sürüldü…

Derken bir engel çıktı.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan…

Sosyal medyadan da açık açık ilan ettiği üzere, bu anlaşmaya karşı gelen Sayan; “Ağrılı iş adamlarımız çok değerlidir, destek vermek isterlerse Ağrıspor’un ismini değiştirmeden gereken katkıyı yapabilirler. Yönetime de girebilirler ancak takımın renkleri ve ismi Ağrı’nın onurudur. Satılmaz / Satılamaz / Satılabilemez” diye bir paylaşım yaptı.

Bakalım hangi tarafın azmi galip gelecek?

Ağrı İsyanı’na katılan dedelerinin adına okul yaptırabilecek kudrete sahip BC Group mu, yoksa taraftar toplantılarında Gençlik ve Spor Bakanına açtığı bir telefonla Ağrı 1970 Spor’un sorunlarına çözüm getirebilen Savcı Sayan mı?

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...