19 Ekim 2021 00:00

Tarsus’tan Kartal’a bir yol vardır, gözle görülmez…

Futbol oynayan bir futbolcunun bacakları ve futbol topu.

Fotoğraf: Unsplash

Paylaş

Tarsus İdman Yurdu, geçtiğimiz haftanın alt ligler ekseninde en çok konuşulan kulüplerinden birisiydi. 2. Lig’de peş peşe oynadığı beşinci sezonda, 1. Lig’de mücadele ettiği son sezon 1994-1995 olan ve dolayısıyla gözlerden bir hayli uzak sayılabilen Tarsus temsilcisinin bu kadar çok konuşulmasının nedeni ise, mart ayında “Hoş geldin Şehrin Öz Evladı” sloganıyla başkanlığı müjdelenen Şahin Kırbıyık’tı.

Kırbıyık Holding’in yönetim kurulu başkanı olan Şahin Kırbıyık, 2020 yılında futbolda boy göstermeye başlamıştı. Aytemiz Alanyaspor’a stat billboard reklamı, antrenman formaları göğüs ve maç formaları kol sponsorluğunu kapsayan bir anlaşmayla sponsor olan holding adına Şahin Kırbıyık kendi bölgeleri olan Alanya’ya yatırım yapmaktan mutluluk duyduklarını mikrofonlara açıklıyordu…

Aradan birkaç ay geçtikten sonra, Şahin Kırbıyık Tarsus İdman Yurdu’na başkan olacaktı. Ayağının tozuyla ilk icraatı da Alanyaspor ile Tarsus İdman Yurdu’nu kardeş takım yapmak oldu. 2021’in Nisan ayında Alanyaspor’un, sponsorları arasında bulunan Şahin Kırbıyık’ın başkanı olduğu Tarsus İdman Yurdu ile kardeş kulüp protokolü imzaladığı duyuruldu.

Bununla da yetinmeyen Şahin Kırbıyık’ın bir de Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden Kırbıyık AŞ 1207 Antalyaspor isimli bir futbol kulübü bulunuyor…

Peki bayram değil seyran değil, Şahin Kırbıyık’ı niye konuştuk?

Tarsus İdman Yurdu lige fena da bir başlangıç yapmamıştı… 6 maçta iki galibiyet, iki de beraberlik almıştı ama ne olduysa altıncı hafta maçında 1-0 öndeyken 1-1’lik skorla sahadan ayrılan takımına hitaben bir ileti paylaştı Kırbıyık.

Facebook’ta yaptığı paylaşımda “Verdiğim onca paraya inek alsaydım, memleketime sütünü bedava dağıtsaydım memleketim ihya olurdu; eşşek alsaydım kargo kurardım. Yedikleri içtikleri haram olsun eşşek değil inek değil bilin bakalım bu ne” diye bir ileti yazan ve takımının fotoğrafını paylaşan Kırbıyık, gördüğü tepkilerin üzerine “Dolandırıcıların kandırarak iş yapması, benim değil Tarsus halkımın umutlarıyla oynaması… Bu mu ahlaki?” diyerek bir paylaşım daha yaptı. Bütün bunların üstüne PFDK’ye sevk edilen Kırbıyık, “Delikanlıysanız beni başkanlıktan men edin de göreyim” diye son bir paylaşım daha yaptı… PFDK’dan, 10 bin TL para cezasına çarptırılan Şahin Kırbıyık’ın zihniyeti, futbolumuzun çok da uzak kalabildiği bir zihniyet değil.

2016 yılında ne tesadüftür ki şu anda Kırbıyık’ın başkanı olduğu Tarsus İdman Yurdu ile deplasmanda karşılaşan Kartalspor maçtan berabere ayrılmış ve küme düşmüştü. Kartalspor başkanı Taner Özdemir ise futbolcuları ve teknik direktör Saadettin Demirtaş’ı önce takım otobüsüne almamış, ardından da uçak biletlerini iptal etmişti. Taner Özdemir, bunun yanı sıra Facebook’ta yaptığı paylaşımda “Leş kargaları! Kartal’ın ihanetçileri!” diyerek upuzun bir ileti yazmış, yaptığı bütün hareketlerin arkasında olduğunu ifade etmişti.

Şahin Kırbıyık da aldığı cezaya yol açan davranışlarıyla, Kartalspor-Tarsus İY arasındaki gönül köprüsünü kurmuş oldu…

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...