12 Mayıs 2021 00:11

Kurtlar Vadisi

Sedat Peker

Ekran görüntüsü Sedat Peker'in Youtube videosundan alınmıştır

Paylaş

Sedat Peker’in videolarını Kurtlar Vadisi dizisi gibi izliyoruz. İzleyici sayısı yandaş televizyonlardaki benzeri dizilerden fazla. İleride iktidar ile Sedat Peker barışırlarsa, bu şovu televizyonlarda devam ettirebilirler.

Yandaş dizilerde “subliminal mesaj” vermek moda olduğu için Peker de bu yöntemi kullanmış. Verdiği mesajlar şunlar. “Ey iktidar, beni ‘FETÖ’cüleri paketleyip Türkiye’ye götürdüğünüz gibi alıp götüremezsiniz, silahlı çatışma çıkar, bulunduğum ülkeye ve dünyaya rezil olursunuz”, “ Ey MİT Başkanı, benim yakalamak için kendini paralama, sen de hedefime girersin, senin hakkında da konuşurum”, “Benim hâl3a Türkiye’de devlet içinde ve yeraltı dünyasında güçlü bağlarım var, bunu unutmayın”, “Ey solcular, Susurluk zamanında ayağa kalkmıştınız, şimdi ne oldu, yeterli tepki göstermiyorsunuz, hadi sizden hareket bekliyorum”, “Ey solcular, akademisyenler, gazeteciler benim size karşı bir düşmanlığım yok, iktidara karşı aynı cephedeyiz, hadi”, “Ey solcular, Kürtler, Aleviler, Ben Seyyit Rıza’yı, Deniz Gezmiş’i bile seviyorum, neden hâlâ duruyorsunuz”, “Ey iktidar, hâlâ uzlaşmadan yanayım, şimdiye kadar söylediklerim bir şey değil, bunu siz de biliyorsunuz, ama üzerime gelirseniz gerçek açıklamalara başlarım, kendimi kurtarmak için her şeyi yaparım”…

Sedat Peker’in şimdiye kadar anlattıklarında bilinmeyen bir şey yok. Ama bilinmeyen şeylerin başında Peker ve müttefikleri ile iktidarın arası neden bozuldu? Alaattin Çakıcı’nın çıkarılması ile Peker’in gözden düşmesinin nasıl bir ilişkisi var? Peker, iktidar çatışması ile Mubariz Masimov’un bir ilgisi var mı? Ya da çatışma iktidar ile Peker arasında değil de Ağar ve Peker arasında mı? Masimov Marinayı Ağar’dan geri al ortak olalım mı dedi Peker’e?  Peker ile Ağar çatışırken iktidar, MİT, Albayraklar çatışmaya nasıl dahil oldu? Yoksa iktidar ile Peker arasındaki çatışmanın asıl nedeni Suriye konusu mu? Peker, iktidarın Suriye’deki yasa dışı işlerinde taşeronluk mu yaptı? Yaptıysa, bu işlerde birileri birilerine kazık mı attı? Suriye işlerinden ötürü birileri Peker’den iktidar aleyhine yararlanmak mı istiyor?

Sorular çok. Şimdilik dişe dokunur bir açıklama yok.

Gelecek bölümleri merakla bekliyoruz. Dizi ya daha heyecanlı olacak ya da böyle devam ederse reytingi düşüp final kararı alınıp kaldırılacak.

Elbette, Sedat Peker’in de dediği gibi “Devletin bağırsaklarını temizlemesi” falan söz konusu değil. Yine, Peker’in ima ettiği gibi kirsiz devlet olmaz. Bizdeki gibi devletlerin her zaman mafya ile, uyuşturucu kaçakçıları ile, paramiliter güçlerle işi olur. Onlarla birlikte çalışır, hatta onları yönetir ve yönlendirir.   

Devletin marifetlerini halka anlatarak, onun kutsal ve halkı koruyan bir aygıt değil, halkı baskı altında tutup sömürü düzenini devam ettiren bir aygıt olduğunu göstermek de bize düşer.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...