09 Mart 2021 23:30

Çete saldırıları

Levent Gültekin

Levent Gültekin | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Faşist çeteler bu kez Gazeteci Levent Gültekin’e saldırdı. Saldırı, gazetecilere ve parti yöneticilerine yapılan saldırılara birebir benziyor. Önce, faşist şefler saldırılacak kişiyi hedef gösteren tweetler atıyor ve tehdit ediyor. Sonra, saldırıyı gerçekleştirecek çete mensuplarına talimat veriliyor. Sonra, çete mensupları saldırıyı gerçekleştirecekleri yerde keşif yapıyor.  Ve saldırı gerçekleşiyor. Saldırı sırasında ya da hemen sonrasında polis ortalıkta görünmüyor. Başka bir durum olsa hemen anonslar geçilir, MOBESE kameralarından saldırının olduğu yere giriş, çıkış yolları incelenir, kaçanlar tespit edilir ve peşlerine düşülür. Faşist çetelerin saldırılarında bunlar yapılmadığı gibi, muhtemeldir ki, saldırı saatinde o mahalde polis de bulundurulmuyor. Levent Gültekin’e saldırılan yer Bakırköy’ün göbeği. Yarın herhangi bir saatte biri oraya girse ve AKP aleyhine 2 slogan atsa, iki dakikada en az 2 düzine sivil polis ensesinde biter, dövülerek gözaltına alınır, ters kelepçe takılır.

Polis yol vermeden faşist çeteler bu saldırıları gerçekleştiremez.

12 Eylül öncesi de böyleydi.

Özgürlük ve demokrasi için mücadele yükseldiğinde, polisin cop ve tomaları yetmediğinde faşist çeteleri harekete geçirdiler.

Faşist şefler, kitleleri özgürlük için harekete geçirenlerin aydınlar olduğunu düşünerek, çeteleri önce üniversitelere, akademisyenlere, sanatçılara, gazetecilere saldırttılar. Üniversiteler polis ve idarelerin yardımı ile faşist çeteler tarafından işgal edildi, hocalarımız vuruldu, dövüldü, gazeteciler, aydınlar öldürüldü.

O dönem devrimciler faşist saldırılara karşı koydu. Yine bunu yaparlar. Fakat, daha doğru olan demokrasi ve emek güçlerinin topyekün faşist saldırılara karşı çıkmasıdır.

Örneğin, Levent Gültekin’e saldırıldığından bir saat sonra binlerce insan Bakırköy Meydanı’na gidip saldırıya karşı protesto eylemi yapabilmelidir. Ertesi günü, yüzlerce gazeteci oraya gidip Gültekin’e saldırı bize de yapılmıştır diyebilmelidir.

Gelecek Partisinin yöneticisine saldırılıyor, üç partili çıkıp saldırıyı protesto etmeye çalışmıyor.

Faşist saldırılara topyekün karşı çıkmazsak, faşistler hedeflerine ulaşır. Özgürlük ve demokrasi isteyenler yavaş yavaş sokağa çıkamaz olur.

Eskiden çok sık attığımız “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarını atma zamanı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...