22 Şubat 2021 21:33

Bayram değil, seyran değil…

Ufuk Akçekaya, Bulu'ya forma ediye ediyor.

Ekran görüntüsü: @tokatspor_fc/Twitter

Paylaş

Türkiye’de akademilerin ‘prestiji’ günden güne gözden uzaklaşarak kaçarken ve ters orantılı bir şekilde intihal oranları artarken; kim demiş sporcular akademi sevmez diye?

İntihal mevzusunu biraz açalım…

Boğaziçi Üniversitesinden Dr. Ziya Toprak, “Türkiye’de Akademik Yazı: İntihal ve Özgünlük” isimli bir makalesinde Türkiye’de kaleme alınan her üç akademik eserin birisinde yüksek oranda intihal bulunduğunu ortaya koyuyor. Master tezlerinin yüksek oranda intihal oranı yüzde 36.8 iken doktora tezlerinde bu rakam yüzde 26.15’e geriliyor. Vakıf üniversitelerinde ise bu oran yüzde 46. Yani, neredeyse iki tezden birisi ‘yüksek oranda intihalli’. Bu rakama orta ve düşük oranlar dahil değil.

Boğaziçi demişken, adı anılan üniversiteye ‘kayyum rektör’ olarak anılan Melih Bulu; muhtemelen rüyasında bile göremeyeceği bir destekle onore edildi geçtiğimiz hafta. Üçüncü Lig temsilcilerinden Tokatspor’un Başkanı Ufuk Akçekaya, Melih Bulu’yu makamında ziyaret ederek Tokat’ın plakası olan 60 rakamı ve Melih Bulu isimlerinin işlendiği formayı kendisine takdim ederek desteğini ifade etti.

Kulübün resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan bu ziyaret için şöyle bir ifade kullanıldı: “Başkanımız Ufuk Akçekaya ülkemizin köklü ve kaliteli kurumlarından Boğaziçi Üniversitesini ziyaret ederek desteklerini ilettiler. Kıymetli rektörümüze formamızı hediye ettik. Bu zorlu süreçte yanında olduğumuzu belirttik.”

Melih Bulu, Kırıkkale doğumlu. Lisans eğitimini Ankara’da, yüksek lisans ve doktorasını İstanbul’da tamamlamış. Çalıştığı üniversitelerin hepsi İstanbul’da… Özel sektör kariyeri ise Ankara’dan ibaret.

Yani Tokat ile resmi bir bağı yok. Belki hayatı boyunca hiç Tokat’a da gitmemiştir.

Peki Ufuk Akçekaya neden Melih Bulu’ya forma hediye ediyor?

Ufuk Akçekaya bir “eğitimci”. Ancak eğitimin, patron masası tarafını tercih edenlerden. Pek çok özel eğitim kurumunun yöneticisi, özellikle pandemi döneminde maaşını alamayan öğretmenlerin CİMER’e başvuru yaptığı kurumların bazılarının sahibi konumunda olduğu iddia ediliyor.

2018 yılında Tokat’ta bir özel okul açtıktan sonra, Tokatspor’a başkan olan ve kulübü şirketleştirerek kendisine borçlandıran Ufuk Akçekaya’nın futbolla ilişkisi de böyle başlıyor. Akçekaya, kendisi hakkında bazı dolandırıcılık iddiaları çıktıktan sonra Bilal Erdoğan’a forma hediye ederek medyaya servis ediyor… Tokatspor’un küme düşmesiyle birlikte pek çok milletvekiline daha 60 numaralı formayı isme özel şekilde hediye ederek kendi sosyal medya hesabında paylaştığı görülüyor

Akçekaya ocak 2019’da ise Edirne’de Beykent Kolejini devralıyor ve Edirnespor’a da sponsor oluyor. Ancak sıkı durun: Edirne’deki Beykent Koleji, devralan Ufuk Akçekaya’nın kiraları ödememesi nedeniyle kapatılıyor. Kolejin Kurucusu Adem Çelik, icra yoluyla okulu haczettiriyor. Ardından, Büyükçekmece’de yer alan ve gene Ufuk Akçekaya’nın devraldığı bir diğer Beykent Koleji de Adem Çelik tarafından icra yoluyla haczettirilerek kapatılıyor.

Olan, aylar boyunca maaşını alamamış öğretmenlere oluyor.

İşte böyle birisi, Melih Bulu’nun mücadelesine yönetiminde olduğu kulübü alet ederek destek veriyor. Bayram veya seyran olmasına ne gerek var, tablo ortada… Hediye edilen o formada, maaşını alamayan onlarca eğitim emekçisinin hakkı var.

Hakkı olmasına hakkı var da bunu umursayacak bir “eğitimci” yok o tabloda.    

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...