21 Ocak 2021 23:00

Fotoğrafçı, yazar ve kadraj

Ekran görüntüsü

Paylaş

Bu hafta sizlerle kendi bilançomu paylaşmak istedim. Malum yeni bir yıla girdik. Önceleri okuyucusu ve destekçisi olduğum Evrensel gazetesi, muhabiri ve yazarı olma onurunu verdi bana. İlk yazımı 2002 yılında yazmışım. Ama fotoğrafçı olarak ne zaman yer aldığımı anımsamıyorum. Düzenli yazmaya bu “Kadraj” köşesinde şubat 2009 yılında başlamışım. Her hafta fotoğraf, sanat ve siyaset üzerine (Ara sıra kaytarsam da) bu haftayla birlikte 505. yazımı paylaşıyorum Yani 505 haftadır sizlerleyim.12 yıldır Evrensel’de köşesi olan bir yazarım. 6 yıl önce  Evrensel’den resmi anlamda emekli oldum. Fiili olarak ise Evrensel’in emekçisiyim. Hepimiz gibi…Evrensel’i var eden sınıf olduğu sürece daha nice yıllarda birlikte olacağımızdan kuşkum yok. Evrensel’e bir de ‘’Hayat’’ yakışmıştı. Ama çekemediler. ‘Hayat TV’, ve ‘Evrensel Kültür dergisi’ 2016 yılında alıştığımız malum nedenlerle ‘olağanüstü hal’ denilerek kapatıldı. Yok oldular mı? Tabii ki hayır. Oralarda tedrisat eden onlarca gazeteci muhalif medyalarda mücadele etmeye devam ediyorlar. Böylece Evrensel kültürü farklı mecralarda sürdürüyorlar. Yazarlar sunucu, sunucular yazar, sinemacı ama gazeteci olarak varlığını sürdürüyorlar. Bu açıdan bakınca Hayat ve Evrensel Kültür yaşıyor, Metin Göktepe gazeteciliği sürüyor diyebilirim.

Temennim sınıfsız ve sömürüsüz bir dünyanın kurulduğu, insanlığın büyük umutları gerçekleştiğinde sevinç ve mutluluğun manşetlerini attığımız günlerin haberleriyle merhaba desin “Evrensel”

İŞİN ASLI

Fotoğraf, sanat, köşe yazarlığı derken şimdi de program sunuculuğuna başladım.‘’YENİ DALGA TV’’ olarak ‘’İŞİN ASLI’’ nı arayan soran bir program ve sunuculuğunu yapıyorum. Aynı zamanda Seran Vreskala ‘SÖZ ve YAŞAM’ programını sunuyor. Yaptığımız programlar yayıncılara “politik” içerikler üreten bir oluşumdur. İçerikler kanalın “Yeni Dalga” adından da anlaşılabileceği üzere -Fransa Yeni Dalga akımına atıfla- “tabu yıkıcı”, “put kırıcı” olarak tanımlanabilir.

Merak edenler aşağıda paylaşacağım linklerden kanalı takip edebilirler. Her hafta güncel bir konuyu seçiyoruz. Uzun uzun anlatmama gerek yok linki tıklayıp izleyiniz hatta abone olunuz. Televizyon deneyimi benim için yazdığım yazıların, video şekline dönüşmüş biçimi oldu diyebilirim. İşin Aslı’nı merak edenlere …

Yeni Dalga

İşin Aslı

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...