09 Kasım 2020 23:03

Sağlıklı yaşam için spor yapmayanlar

Emre Belözoğlu

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Emre Belözoğlu, 2001 yılındaki olaylı yurt dışı seferine çıkarken aldığı ücretin cüzi bir rakam oluşundan dert yanmak için mikrofonlara “Sağlıklı yaşam için spor yapmıyorum.” cümlesini bahşetmişti… Günümüzde TFF sayesinde bilhassa alt liglerde gelinen noktada, herkes Emre Belözoğlu oldu! Kimsenin amacı sağlıklı yaşam değil, üstelik mevcut sağlık durumları da günden güne güme gidiyor.

Profesyonel liglerde bu yıl ilk kez mücadele eden 3. Lig takımlarından Arhavispor, hafta içinde yaptığı açıklamada 15 sporcusunun ve bir çalışanının COVID-19 testinin pozitif çıkmasından mütevellit oynayacakları Karşıyaka maçının ileriki bir tarihe ertelendiğini belirtti.

Oysa TFF için bunun yeterli bir sebep olmaması gerekirdi!

Zira bir diğer İzmir takımı Altay, tam tersi konumda olmasına rağmen çıkıp çatır çatır maç oynattırıldı. Hatta hatırlayacaksınız, TFF başkanı Nihat Özdemir liglerin ikinci haftasında “Ümraniyespor’da pozitif vakalar vardı ama sağolsunlar bizi kırmadılar, ilk haftadan fire vermemek adına maça çıktılar” demekten beis duymamıştı.

Altay’a dönelim…

100’ü aşkın kişinin hayatını yitirdiği bir depremle, bu depremin yanı sıra da iki haftadır günden güne artan COVID-19 vakalarıyla boğuşan İzmir temsilcisi ısrarla oynatılan Türkiye Kupası maçında 1922 Konyaspor’a 2-0 mağlup oldu.

Türkiye Kupası demişken…

Bir diğer Türkiye Kupası maçında ise Pendikspor ile eşleşen Düzcespor, COVID-19 vakaları nedeniyle maça çıkamayınca maçı hükmen Pendikspor kazandı.

Bu işte bir terslik yok mu cidden? Bütün bu akıl tutulması, sadece bana garip geliyor olamaz. Literatürde bunun farklı bir karşılığının olması lazım…

Öyle ya, sağlık şartlarına elverişsizliğin gitgide arttığı bir ortamda zorla maça çıkarılıyorsunuz; sağlığınız bozuluyor. Sağlığınız bozulduğu için maça çıkamayınca da hükmen yenik sayılıyorsunuz.

Emre Belözoğlu misali sağlıklı yaşam için spor yapmayalım, elbette. Sonuçta bu işin bir maç başı primi var, canlı yayın geliri var, Türkiye Kupası söz konusuysa bir de turu geçme bedeli var…

Ancak sağlıklı yaşam için spor yapmayacağız diye; sağlığımızdan da olmasak mı?

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...