20 Ekim 2020 00:36

Valisini seven, defansa gelsin!

Ali Fuat Atik (sağda) ve döner ustası (solda)

Ali Fuat Atik (sağda) ve döner ustası | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Son yıllarda adet olduğu üzere, pek çok valinin ve hatta kaymakamın adını ezbere bilir olduk. Bu modaya son katılım gösteren isim de Denizli Valisi Ali Fuat Atik oldu… Öyle ya, normal bir ülkede yaşıyor olsaydık alelade bir mülki amirin adını bilmemizi gerektiren sebep ne olabilirdi ki? Bizim payımıza, keyfî bir uygulama ile dönerci kapattırdığı için adını öğrenmek düştü.

9 Haziran 2020 tarihinde vali olarak atandığı Denizli’de geçtiğimiz pazar günü yaptığı teftişler esnasında kendisini tanımayan dönerci ustasının çalıştığı dükkanı, en azından kamera görüntülerinden görebildiğimiz üzere, hiddete kapılarak kapattırdı. Kapattırma gerekçesi ise yönetmeliklere aykırı olarak, ustanın eldiven takmamasıydı! Trabzonlu vali Ali Fuat Atik oysa daha bir ay önce Denizli sokaklarında maske takmadan teftişler yapıyordu... Mevzubahis kapattırma işleminin akabinde ise (şaşırtıcı bir biçimde) yazılı bir özür diledi.

Ancak onun özür dilemesi yetmedi.

Onun yanında olduğunu belirten pek çok kişi ve kurum hasıl oldu.

Bunlardan birisi de Denizlispor’du…

 

 

Denizlispor, beş aylık valilerinin Denizli’nin selameti için çok önemli işler yaptığını ve tek gayesinin Denizli halkının sağlığı olduğunu düşündüklerini belirten bir tweet atarak Ali Fuat Atik’e desteklerini eksik etmedi.

Bu olay ve atılan bu tweet, aslında içinde yaşadığımız dönemin en net tablosudur. Ortada, kişisel hırslarına kolayca gafil avlanabilen bir zümre belirmiştir. Bu zümrenin nadiren özür dilediği anlarda ise ortaya stepne görevi gören ve o zümreye kol kanat geren birtakım odaklar belirmiştir. Bu odakların gayeleri tartışılmalı ve olayların akıbeti takip edilerek ortaya daha net bazı imajlar konulmalıdır elbette.

Devir, şampiyon olan takımın arka planındaki siyasi güce vurmak için elindeki medya unsurlarını kullanabilen diğer siyasi güçlerin devridir. Bu devrin bir paydaşı olan valiler, kaymakamlar ve hatta il / ilçe teşkilat başkanları da bazı kurum ve kuruluşlar için birer payanda hüviyetindedir. (Ve elbette dönerci kapattıran Denizli Valisinin durumunda kurum ve kuruluşlar da bu bahsi geçen kişiler için payanda olabilmektedir)

Valisini sevenin defansa geldiği günümüz futbol ortamı, ülkenin bütün ortamlarının bir röntgeni adeta!

Ve maalesef, bu röntgeni doğru okuması gereken sağlık sektörünün paydaşları ise görkemli bir çöküş içinde.

Tıpkı, gerçekte olduğu gibi göz göre göre, görmezcesine…

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa