08 Eylül 2020 00:08

Aile ligine doğru...

Bayrampaşa Spor Kulübü logosu

Bayrampaşa Spor Kulübü logosu

Paylaş

Orhan Veli’nin, “İstanbul’un orta yeri sinema” dediği İstanbul’dan eser kalmadı çoktan; hatta son bağımsız sinema salonları da birer ikişer kapanır oldu ancak İstanbul’un orta yerinin heveslileri baki. Zira artık İstanbul’un orta yeri, diğer bütün köşeleri gibi rant kokuyor.

Yaşananlar, hayra yorulamayacak; mantığa da sığmayacak kadar acayip. Ancak fikir yürütemeyeceğimiz kadar da ‘yabancı’ değil. Çünkü biz bu hikayeleri çok gördük, hatta pek çoğunu tabir-i caizse ‘full HD’ izledik.

Sancakları bilirsiniz. İyi de bilirsiniz. İlla ki kıyısından köşesinden duymuşsunuzdur. Ya cumhurbaşkanı için “Ona deli gibi aşığım” diyen Ethem Sancak’ı duymuşsunuzdur ya da Adana Demirspor’a başkan olan yeğeni Murat Sancak’ın ismine rastlamışsınızdır bir yerlerde. Hiç duymadıysanız bile 2017 yılında sahibi olduğu ve bünyesinde Star, Akşam, Güneş gazeteleri ile Kanal 24, 360 TV gibi televizyon kanallarının bulunduğu Esmedya Grubunu R. Tayyip Erdoğan’ın Pınarhisar Cezaevinden arkadaşı olan Hasan Yeşildağ’a devreden; bir süre öncesinde de AKP’nin MKYK üyeliğine getirilen Ethem Sancak’ın adına rastlamışsınızdır bir yerlerde.

Yakında daha çok rastlayabilirsiniz.

Çünkü Ethem Sancak sahalara geri döndü!

Mecaz olarak da değil üstelik; gerçekten yeşil sahalara geçiş yaptı. Çünkü Ethem Sancak, İstanbul’un belki de en kozmopolit ve merkezi ilçelerinden birisi olan Bayrampaşa’nın profesyonel liglerdeki tek takımını, güçlü bir taraftar kitlesi olan ve belediyenin de ciddi desteğini arkasında hisseden Bayrampaşaspor’u (iddialara göre) 6 milyon TL’ye satın aldı.

Kulübün sportif direktörü ise spor kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim.

Kasımpaşaspor’da yönetimdeyken rakiplerini yıpratmak için “Teşvik primi aldılar” iddialarını gündeme getirmeyi bir taktik olarak belirlemiş olan Süha Sidal.

Keza Bayrampaşaspor’un yeni as başkanı da spor kamuoyunun yakından tanıdığı bir başka isim.

Geçtiğimiz yıl Türkiye Kupası’nda Tuzlaspor’un Galatasaray’ı yendiği ilk tur maçından sonra yaptığı “Büyüklük isimle olmuyormuş” yazılı paylaşım ile adını geniş kitlelere ulaştırabilen, Galatasaray alt yapısı çıkışlı Futbolcu Gökhan Çıra.

Tabii şimdi bu organizasyonda bize şu soruyu sormak yakışmaz...

Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’ın başkanı olduğu Adana Demirspor’dan Bayrampaşaspor’a kiralık olarak gönderilen Erkam Develi, Mehmet Kaan Türkmen ve Mustafa Yılmaz’ın da aralarında olduğu genç oyuncular için pek tabii ki rekabet kurallarını hiçe sayacak koşullar söz konusu olmamıştır, değil mi?

Sancaklar böyle şeyler yapar mı hiç?

Aile ligine doğru, durmak yok...

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...