03 Ağustos 2020 23:10

Hümeyra’ya selam, yola inatla devam!

halı sahada topa vuran kramponlu ayak

Fotoğraf: pixabay

Paylaş

Günümüzde içine dolanılan bu karmaşık düzlemin ilk işaretlerini daha pandeminin başında görmüştük. Spor Bakanı, TFF’nin ve TBF’nin yönetimini ağırladığı toplantıda başkanlara herhangi bir planları olup olmadığını sormuş; cevap alamayınca onları azarlamıştı. En azından iddialar bu yöndeydi! O günden sonra TBF çok profesyonelce yönettiği süreci nihayete sona erdirdi ve spor kamuoyunda tartışılmayacak, olabildiğince net kararlara imza attı. Aynısını TFF yapamadı ve maalesef günümüzde gelinen noktada işler “Şaka gibi” demekle bile kapanmayacak saçma sapan bir hâl aldı.

Çünkü devir, eskisi gibi değil.

Siz net bir karar almadıkça ve bu netliğin gerekçelerini ortaya açık açık koymadıkça ne olur?

Şu veya bu partiden fark etmeksizin milletvekilleri yahut bakanlar araya girip Süper Lig’de küme düşmeyi kaldırarak oy deposu gördükleri taraftara şovunu yapar.

Star Medya Grup, liglerin 22 takımlı olması için kamuoyu oluşturarak yönetiminde oldukları Adana Demirspor’u Süper Lig’e yükselttirmeye çalışır.

E, onunki can da diğerlerininki patlıcan mı?

Manisa Belediyesinin ‘haddinden fazla’ destek olduğu 2. Lig takımı Manisa FK de bu sefer play off finali oynamasından mütevellit 1. Lig’e çıkmak için bastırır.

Yeter mi?

Daha bunun 3. Lig’i var, Bölgesel Amatör Lig’i var, Süper Amatör Lig’i var...

Yetmez.

Yayıncı kuruluşun da tam olarak rızası alınmalı.

Maazallah, ülkeden kaçarlarsa döndüremeyiz.

“Ya her şeyim ya hiçim; sorma dünya ne biçim / Bir kördüğüm ki içim; çözdükçe dolanıyor” diyen Hümeyra’ya selam çakan TFF; apaçık biçimde bir hiç olma yolunda liglerimizi de kördüğüme dolayarak infilak etmeye doğru ilerliyor!

Oysa yapılması gerekenler o kadar netti ki!

Puan olarak yakın skalada olunduğu ve başka takımların da şampiyon olma ihtimali olduğu için oynatılmayan liglerde şampiyonluk ilan edilmeyecekti. Play off’u bir basamak daha alta doğru genişletip lider takımla altıncı takım arasındaki hattın play off oynamasına müsaade edilecekti (çünkü play off’a kalma ihtimali olanlar da vardı!)

İkişer maç oynanan play off’larda her gruptan ikişer takım bir üst lige çıkarılacaktı.

Küme düşme olmayacaktı (ki hiçbir takımı düşürmeyip sadece “Onlar zaten düştü” diyerek dört takımı küme düşürmenin ne kadar saçma bir karar olduğunu TFF de anladı sonradan)

Bölgesel Amatör Lig’de her grubun birinci ve ikincisi profesyonel liglere çıkartılarak dördüncü bir 3. Lig grubu oluşturulacaktı.

Süper Amatör’den de liderler çıkınca BAL’daki eksiklik giderilir ve hiçbir takımın küme düşmediği bu model; eminim ki herkes için hakkaniyetli kabul edilirdi.

En azından şimdiki sistem gibi, kartvizit meraklıları TFF’ye doluşmaz; Süper Lig’i ve diğer profesyonel ligleri bekleyen yeni sezon gün be gün karmaşıklaşmazdı.

Bir de tabii, net kararlar alarak güven teskin eden bir kurum imajına sahip olurdu TFF.

Gerçi...

Bunu da pek umursadıklarını sanmıyorum da, neyse.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa