10 Temmuz 2020 00:00

‘Musa Anter Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri’

Musa Anter ödülleri afişi.

Fotoğraf: Musa Anter ödülleri afişi

Paylaş

27 yıldır düzenli olarak verilen Musa Anter Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri için başvurular başladı. “Türkçe Haber”, “Kürtçe Haber”, “Fotoğraf (haber fotoğrafı)”, “Karikatür” ve “Kadın Haberciliği” dallarında düzenlenecek yarışmanın sonuçları ise 18 Eylül’de açıklanacak. Musa Anter ve görevi başında şehit düşen özgür basın çalışanları anısına her yıl düzenlenen, “Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri” bu yıl da Yeni Yaşam gazetesi tarafından düzenleniyor.  Yarışmanın dili Türkçe ve Kürtçedir. Son katılma tarihi 10 Eylül 2020, seçilen eserlerin açıklanma tarihi ise 18 Eylül 2020.

Türkiye’de insan hakları ve adalet mücadelesi içinde birçok değerli insanı kurban verdik. Özellikle basın emekçileri, bu kurbanların önünde geliyor.  Evrensel gazetesi her yıl Metin Göktepe nezdinde basın şehitleri ödülleri verirken, Yeni Yaşam Gazetesi de Musa Anter nezdinde basın şehitleri ödülleri veriyor. Hem onların anılarına hem de gençlere kamusal sorumlulukta gazeteciliğin tavizsiz hak, hukuk ve adalet kavramlarıyla aldıkları sorumluluğu aktarmakta bir prestij ödülleri olarak anlamlı kılıyorlar.

Bu yıl 28. Musa Anter ödül töreni olacak. Musa Anter’in 100. doğum yılı dolayısıyla bu yılki Musa Anter ödülleri daha bir anlam taşıyor. Ülkenin içinde bulunduğu antidemokratik ortamda iktidarın yandaş medya ablukasına karşı duruşun adı oluyor bu ödüller.

Bir yılda yaşanan ve yaşanacak olan olayları, toplumun haber alma özgürlüğünün savunuculuğunu yapan basın emekçilerinin haber ve fotoğraflarıyla verdikleri emeklere anlamlı bir katkı olan Musa Anter ödüllerine katkı koyacaklar.

Bana da fotoğraf dalı jürisinde olma onurunu veren Yeni Yaşam gazetesine teşekkür ediyorum. Bu vesileyle fotoğraf jürisini hatırlatmak isterim: Ramazan Öztürk, Abdurrahman Gök, Özcan Yaman, Rodi Yüzbaşı, Selmet Güler.

Detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa