16 Haziran 2020 00:00

Hamza Yerlikaya’nın futbol şubesi

Devrilen tırdan çok sayıda çuval dökülmüş.

Fotoğraf: Rize İl jandarma Komutanlığı/AA

Paylaş

Geçtiğimiz hafta, iki mevzu çok konuşuldu.

İlki, doğal olarak, Hamza Yerlikaya’nın bir bankanın yönetim kuruluna atanması ve bu vesileyle kendisine üçüncü maaş kapısının açılmasıydı. İkincisi ise, çay piyasasının Susurluk kazası olarak kabul edilen ancak her nedense layık olduğu ölçüde tartışılmayan İran’dan gelen kaçak çayları taşıyan kamyonun çayın başkenti Rize’de devrilmesi vakasıydı.

Bu iki olayın kesişim noktasında ise, dolaylı yoldan Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal var.

Nasıl mı?

Evvela şu noktaya bir açıklık getirelim: Çaykur Rizespor mali olarak oldukça iyi yönetilen bir takım. Kulüp hakkında sadece 2017 yılında Orta Saha Oyuncusu Jakob Jantscher’in sözleşmesini ödemelerini alamadığı için feshettiğine dair bilgi var. Onun haricinde hiçbir futbolcusuyla alacaklı, verecekli görünmüyor. Tabii, bu buz dağının görünen kısmı. İçeride neler olduğuna günün birinde bir futbolcu çıkıp anlatırsa o zaman hakim oluruz. Tabii, bu ödeme başarısında ÇAYKUR firmasının ne denli payı var; o apayrı bir muamma. Nitekim, 21.2 ton kaçak çay taşırken devrilen kamyonun yükü; konu hakkında soru önergesi veren milletvekilinin ifadesine göre Rize çayı paketlemesi ile piyasaya sürülmeye hazırlanacaktı. Bu noktada “ÇAYKUR bu ticaretin neresinde kalmıştır?”; “Yerli üretici ellerindeki çay stoku ile kalakalmışken kaçak çaylar kimi ihya edecekti?” gibi sorular da kendisini sordurtmaktadır. Dolayısıyla bu işin ucu ÇAYKUR’a dokunursa, er ya da geç Çaykur Rizespor’a sponsorluk ödemelerinden gelen meblağa da ilişecektir.

Konuyu daha fazla dallandırıp budaklandırmadan, öze dönelim.

Galatasaray ile karşılaşan ve 2-0’lık galibiyetle üç ay aradan sonra liglere hızlı bir dönüş yapan Çaykur Rizespor’un Başkanı Hasan Kartal’ın tek unvanı, bu başkanlık değil.

Hasan Kartal, kendi soyadıyla müsemma holdinginin yönetim kurulu başkanı.

Ancak unvanları bununla da bitmiyor.

Hasan Kartal, aynı zamanda 2. Lig’de mücadele eden Etimesgut Belediyespor’un da başkanı.

Bitmiyor.

Hasan Kartal, bir de Türkiye Boks Federasyonu Başkan Vekili.

Bitmiyor.

Hasan Kartal, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı.

2010 yılında başkanı olduğu Etimesgut Belediyespor’da ilk sezonunda Amatör Süper Lig’e, üçüncü sezonunda Bölgesel Amatör Lig’e, dördüncü sezonunda 3. Lig’e, beşinci sezonunda ise 2. Lig’e yükselme başarısı gösteren Hasan Kartal; bu başarılarının akabinde sekizinci senesinde Çaykur Rizespor’a başkan oldu. Üstelik yıllardır amatör spor kulüpleri nezdinde bir mücadele göstermemesine rağmen Ankara Amatör Spor Kulüplerinin kaderini tayin eden kararları alan federasyonda da üst düzey seviyede görev alıyor…

İki yıldır, iki kulübün de başkanlığını yürütüyor. Üstelik, iki yıl evvel Rizespor’a başkan olduğunda her mecrada Etimesgut Belediyespor başkanlığından ayrıldığını beyan etmesine rağmen…

İnsanın, Hamza Yerlikaya’yı yahut hem Basketbol Federasyonuna başkan olan hem de Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı vazifesini üstlenen Hidayet Türkoğlu’nu yadırgayası gelmiyor gerçekten, değil mi?

‘Yeni normal’e hoş geldiniz.

Biz yıllardır o civardayız.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...