11 Şubat 2020 00:00

Profesyonele özlem

Profesyonele özlem

Fotoğraf: Envato

Paylaş

İsmen ‘profesyonel’ olan en alt basamağa, 3. Lig’e, yükselmek için aşılması gereken son engel niteliği taşıyan Bölgesel Amatör Lig’de her ne kadar zorlu kış şartları nedeniyle bazı maçlar oynanamasa da kağıt üzerinde 16 hafta geride kaldı… Finale ise 10 hafta kaldı. Peki profesyonel liglerde hangi takımları görme ihtimalimiz var? Kısaca göz atalım mı?

BAL 1. Grup’ta geride bıraktığı 15 maçta hiç mağlubiyet görmemiş lider Mardin Büyükşehir Başakspor; grubun profesyonelliğe en yakın duran takımı. BAL 2. Grup’ta ise bir maç eksikle bir puanla lideri takip eden Kahta 02 Spor ve lider Adıyaman 1954 Spor ikilisinin birer mağlubiyeti var sadece. Keza BAL 3. Grup’ta da benzer biçimde, bir maç eksiği olmasına rağmen liderle aynı puanı taşıyan grup ikincisi Arhavispor ile grup lideri Erzincan Ulalarspor’un mücadelesi son ana dek süreceğe benziyor.

BAL 4. Grup’ta ise -şimdilik- net bir lider var. Son hafta maçını oynayamasa da ikinci sıraya dokuz puan fark atmış Çarşambaspor; tecrübesiyle de liderliği kolay kolay bırakmaz gibi görünüyor. BAL 5. Grup lideri Ceyhanspor, her ne kadar ikinci sıradaki İçel İdman Yurdu’nun iki puan önünde olsa da; sondan ikinci hafta bu iki takımın arasında oynanacak olan müsabaka ile lider belirlenecektir muhtemelen.

BAL 6. Grup lideri Kırıkkale Büyük Anadoluspor ikinci sıra ile arasında inşa ettiği beş puanlık farkla ne kadar rahatsa, BAL 7. Grup zirvesi de bir o kadar huzursuz durumda. Bu grupta zirve, burun farkıyla belli olacak gibi duruyor… Kestelspor 36, Karaman Belediyespor 35 ve Isparta 32 Spor ise 34 puanla yola devam ediyor.

BAL 8. Grup’ta ise 3. Lig’de mücadele ettiği onca sezon boyunca küme düşmeme mücadelesi vermiş ve en nihayetinde kaçınılmazı geciktiremeyerek BAL’a düşmüş olan Bergama Belediyespor on puanlık farkla liderliğini ilan etmiş görünüyor.

BAL 9. Grup’ta gizli lider Bursa Yıldırımspor gibi görünüyor zira Bursa temsilcisi bu haftaki maçını henüz oynamasa da birinci sıra ile arasında bir puan fark var. Lider ise Belediye Kütahyaspor.

BAL 10. Grup’ta yıllardır profesyonel liglere dönmek için mücadele veren Yalovaspor’un bir puan geriden takip ettiği lider Çiğli Belediyespor ile olan serüveninin noktalanmasına beş hafta kaldı. Zira beş hafta sonra Çiğli ile Yalova’nın maçı var.

BAL 11. Grup’ta ise profesyonel liglerin özlediği bir diğer takım olan Edirnespor’un iki puan farkla liderliği söz konusu. Onu takip eden Arnavutköy Belediyespor ise iki hafta sonra oynanacak olan Arnavutköy Belediye – Edirnespor maçı ile durumunu netleştirecek.

Zirvelerde ismi olmaya aday kulüpler bu şekilde. Kalan 10 haftada futbolun mucizeleri gerçekleşmezse, profesyonelliğe doğru ilk ciddi adımı atan kulüpler bu takımlar olacak. Peki konuşmamız gerekenler, sadece onlar mı?

Haftaya, BAL’ın ihraçlarını ve ‘kaybeden kulüpler’ini konuşalım.

Profesyonelin bir altındaki bu tabloyu, ancak böyle netleştirebiliriz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa