09 Şubat 2020 22:58

Takas sonrası NBA: Uzunların gözü Houston deneyinde

Takas sonrası NBA: Uzunların gözü Houston deneyinde

Fotoğraf: Envato

Paylaş

NBA’de takas dönemi bitti ve şampiyonluk adayı takımlar sezon boyunca hazırlandıkları son hamlelerini yaptı. Öne çıkan değiş tokuşlar arasında Andre Iguodala’yı Miami Heat’e, Marcus Morris’i Los Angeles Clippers’a, Robert Covington’ı Houston Rockets’a (Takımın ciddiye alınabilecek tek uzunu olan Clint Capela karşılığında), Andrew Wiggins’i Golden State Warriors’a (D’Angelo Russell karşılığında) ve Andre Drummond’ı Cleveland Cavaliers’a gönderen anlaşmalar yer alıyor.

Wiggins-Warriors ve Drummond-Cavaliers şu aşamada Play-Off hesabıyla yapılmış takaslar değiller o yüzden onları bir kenara bırakıp “şampiyonluk hamleleri”ni değerlendirelim.

Ligin ilk bölümünün keyifli takımlarından Miami Heat bu özelliğinin yanı sıra Doğu Konferansının iddialı takımlarından biri olduğunu da kanıtladı. Bunun üzerine Play-Off’un en tecrübelilerinden Pat Riley de sezon başından bu yana herkesin merakla beklediği “Andre Iguodala’nın hangi şampiyonluk adayı takıma gideceği” sorusuna noktayı koymaya karar verdi. 36’lık Iggy, yanında Jae Crowder ve Solomon Hill’le birlikte Florida’nın yolunu tutarken Heat böylece Justise Winslow ve Dion Waiters gibi yararlanamadığı parçalardan da kurtulmuş oldu. Iguodala ve Crowder, Jimmy Butler’ın çetesine kanat pozisyonlarında ciddi bir kalite getiriyor ve Riley, bunun işler zora girdiğinde takım adına fark yaratmasını umuyor.

Los Angeles Clippers bir süredir hamlelerini sadece kendini güçlendirecek değil aynı zamanda Lakers’ı zayıflatacak şekilde yapıyor. Marcus Morris transferi de bu stratejinin ürünlerinden biri oldu. “Yıldız olamayacağı” bir süredir kabul edilmiş bulunan Kyle Kuzma’yı şampiyonluk yarışında işine yarayacak kısa vadeli bir parça karşılığında takas etmeyi hedefleyen Lakers için New York Knicks ve Marcus Morris en uygun hedef olarak görülüyordu. Ancak Clippers bir kez daha devreye agresif bir şekilde girerek Lakers’ın Kuzma takası planlarını imkânsız hale getirdi. Knicks’le kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Morris, Clippers’ın üst düzey kanat skoreri ve savunmacısı repertuvarını genişletiyor ve bu, komşusu için çok kötü bir haber.

Tüm takaslar içerisinde kuşkusuz en ilginci Rockets’ın yaptığı. James Harden&Russell Westbrook deneyini bir üst aşamaya taşıyarak takımın tek “meşru” uzunu ve pota altı tehdidi Clint Capela’yı gönderen Houston, Robert Covington’la önemli bir savunmacıyı ve -formunu bulursa- şutörü kadrosuna kattı. Takas sonrası ilk iki maçında da gördüğümüz üzere belli ki Rockets bundan sonra yola pivot mevkiinde 1.95’lik P.J. Tucker’la devam edecek! Elbette sahada göreceğimiz şey “small ball”un yeni tanımının da ötesinde bir şey olacak. Bu çılgınlığın Play-Off’ta nasıl sonuçları olacağı sadece Houston’ı değil tüm NBA’i ve “Kısalar işlerimizi elimizden alacak” endişesi taşıyan uzunları ilgilendiriyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...