19 Kasım 2019 00:04

Sahte çek, kayyum ve bir garip darbe

Sahte çek, kayyum ve bir garip darbe

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Gümüşhanespor’da dört ay önce seçilen Başkan Yunus Emre Durmuş; kulüpte 120 günlük serüveni sonrasında istifasını açıkladı. Bu istifa açıklaması, alt liglerdeki pek çok kulübün iç yüzünü de ortaya koyan bir ihbar niteliği taşıyor esasında…

Evvela, kulübün mali durumu hakkında seçim sürecinde kendisine iletilen yapılandırma bilgilerinin hepsinin yanlış olduğunu ifade ediyor Durmuş. SGK yapılandırmaları, eski yönetimin çektiği 1.1 milyon TL’lik kredinin yapılandırması, maliye borçları… Hepsinin, kendilerine beyan edilen yapılandırma süreçlerinin dışına çıktığını ve dolayısıyla kendi yönetiminin çok ciddi bir borcun altına elini koymak zorunda kaldığını iddia ediyor.

Ancak iddiaları bununla bitmiyor. Eski yönetim tarafından futbolculara verilen çeklerin bir kısmının sahte çıktığını, bu hususta da suç duyurusunda bulunduklarını belirtiyor.

Bir de dört aylık başkanlık serüvenine, kayyum sığdırıyor Yunus Emre Durmuş. Yönetimdeki başkan vekili aynı zamanda da Gümüşhane’nin ilçelerinden Arzularkabaköy’ün belediye başkanı olan Çetin Rıza Tanış’ın kendi kendisini kulübe kayyum olarak atayıp ‘Sıkıyorsa gelip kulübün yönetimini alsınlar’ dediğini ve kulübü olağanüstü seçime götürdüğünü söyleyerek; bu yapılanı 15 Temmuz darbe girişimine benzeterek aday olmayacağını açıklıyor.

Hikaye biraz garip, kabul ediyorum.

Biraz da diğer açıdan tabloya bakalım ve MHP’den belediye başkanı seçilen Çetin Rıza Tanış’ın bu konudaki sözlerine kulak verelim.

Tanış, evvela yapılandırmaların bozulmuş olduğunu kabul ediyor ancak bozulan yapılandırmalara para ödememesini mazur gördüğü kulüp başkanının personel maaşlarını ödememesine çıkışıyor. Bir de, “Gümüşhane insanı dürüsttür, sahte çek nedir bilmez. Sizin sayenizde öğrendi bu işleri…” diye enteresan da bir ithamda bulunmaktan geri durmuyor. Sürecin başlangıcını ise, Yunus Emre Durmuş’un, Devlet Bahçeli’nin referansıyla kendilerine geldiğini iddia ettiğini belirterek özetliyor ve Gümüşhane halkından ‘böyle bir insan ile’ yola çıktıkları için özür diliyor.

Oysa daha bir yıl önce, başka bir seçim yapılmıştı Gümüşhane’de. 2018’in haziran ayında yapılan seçimde Başkan Kurban Karagöz seçilmiş, kulübün 12 yıldır onursal başkanı olan AKP Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ise yaptığı konuşmada kulübü bir çetenin sabote ettiğini ve enkazı bizzat kendisinin temizleyeceğini iddia etmişti. Kongrede yapılan açıklamaya göre kulübün borcu 4.3 milyon lira olarak beyan edilmişti.

Velhasılıkelam Gümüşhanespor’da çetelerden, darbeler dönemine geçişte borç da katlanarak artmış; 1.1 milyon TL’lik kredilerden, 8.5 milyon TL’lik borçlara değin geniş bir meblağa ulaşmıştı. Yani AKP Milletvekili Akgül, enkazı pek de temizlemiş gibi görünmüyordu…

Ancak umut var!

Zira 5 Kasım 2019 tarihinde bu köşede “İstifanın Tarihçesi” başlığı ile yayımlanan yazımda Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Muharrem Yıldız’ın istifa açıklamasına değinmiştim. Geçtiğimiz hafta sonu Yıldız’ın çağrısı karşılık buldu ve Kars Valisi (ve Kars 36 Spor Onursal Başkanı) Türker Öksüz, Yıldız’ın iddialarına göre, Kars 36 Spor Kulübüne 150 bin TL’lik yardım yaptı.

Bu devirde, istifa etme(me)nin de bir tarifesi oluyormuş demek ki.

Bakalım Gümüşhane’de enkaz temizlemesiyle meşhur olan AKP Milletvekili Hacı Osman Akgül, Kars’tan yükselen bu akıma katkıda bulunarak desteğini gösterecek mi?

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...