14 Ekim 2019 23:52

11 grubun namağlupları

11 grubun namağlupları

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Bölgesel Amatör Lig, her ne kadar ana akımın çok dikkatine mazhar olmasa da, önümüzdeki beş ila on yıllık spor kamuoyunun şekillendirileceği; profesyonel liglerde dönen belirli meblağların akış yönlerinin tayin edileceği bir lig olarak önem teşkil ediyor. Bu bağlamda, bu ligde sayısının artmakta olduğu belediye takımlarının gelecekte semt takımlarını tarihe gömerek yapay lig oluşumlarına sahip olmamıza neden olacağı aşikardır. Yakından takip edilmesi, durumların iyi etüt edilmesi ve gelecek planlamalarının -en azından semt takımlarındaki yönetimler tarafından- doğru gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

11 gruptan oluşan ve bölge anlamında birbirine yakın takımların yer aldığı bu gruplarda 2019-2020 sezonunun ilk dört haftasının geride kaldığı Bölgesel Amatör Lig’in namağlup takımlarına göz atarak işaret fişeğini çekmek istedim bu hafta.

1. Grup takımlarından Mardin Büyükşehir Başak Spor ve Siirt İl Özel İdarespor oynadıkları üç maçta üç galibiyet elde ederek zirveyi paylaşırken, onları Cizre Serhat Spor dört maçta iki galibiyet ve iki beraberlikle takip ediyor. 2. Grup’ta ise Kahta 02 Spor, Siverek Belediyespor ve Adıyaman 1954 Spor 10 puanla zirvede ortaklığı sürdürürken onları 8 puanlı namağlup Nizipspor takip ediyor. 3. Grup lideri Erzincan Ulalar Spor ile dört maçta iki hafta maça çıkmış olan Yakutiyespor namağlup takımlar olarak dikkat çekiyor. 4. Grup lideri namağlup olmasa da, onu takip eden Atakum Belediyespor ile Niksar Belediyespor ilk dört haftada mağlubiyetsiz sekiz puan elde ederek zirve iddialarını sürdürdüler. 5. Grup zirvesinde ise beraberliğin önem taşıdığı bir mücadele başlamış durumda: 5 Temmuz İskenderun Spor 12, İçel İdmanyurdu Spor Kulübü ise 10 puanla namağlup bir şekilde ilk dört haftayı geride bırakmış durumdalar.

6. Grup lideri Kırıkkale Büyük Anadolu Spor, 7. Grup lideri Manavgat Belediyespor ile 8. Grup’ta zirveyi paylaşan dört takım 10 puan toplamış durumda. 8. Grup zirvesinde ise geçtiğimiz sezon profesyonel liglere veda eden Bergama Belediyespor bulunuyor. Diğer zirve ortakları ise Aydın Yıldızspor, Aliağa Futbol A.Ş. ve Ayvalıkgücü Belediyespor olarak şekillenmiş durumda.

9. Grup lideri Belediye Kütahyaspor da 10 puanla zirvede yer alırken grup üçüncüsü Bozüyük Vitraspor grubun bir diğer namağlup takımı olarak dikkat çekiyor. 10. Grup zirvesinde ise dörtte dört yapabilmiş Beşyüzevler Spor, Çiğli Belediyespor ve Bağcılar Spor Kulübü yer alıyor. Son gruba geldiğimiz zaman ise lider Bigaspor ile üçüncü sıradaki Ortaköy’ün ilk dört haftayı namağlup geride bıraktığını görüyoruz.

Netice olarak tablo ortada…

Geçtiğimiz sezon rekor sayıda profesyonel katılım çıkaran belediye takımlarının henüz 2019-2020 sezonunun başladığından haberi yok sanırım. İkinci devreye dek orta karar bir görünüm çizen pek çok belediye takımının mucizevi seri galibiyetlerle zirvede tamamladığı bir sezon görmemek dileğiyle…

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...