13 Ağustos 2019 00:00

Başkanın kulüpleri

Başkanın kulüpleri

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Geçtiğimiz aylarda, her ne kadar yeterince ses getirmese de, Cumhurbaşkanı’nın bir açıklaması olmuştu. Bu açıklamada Başakşehir’in yanı sıra onun altyapısını oluşturan bir proje takımı daha olduğunu söylemiş ve bu kulübü de Esenler Erokspor olarak ilan etmişti. Aslında bu açıklamanın zamanlaması fazlasıyla manidardı zira liglerin bitimine az bir süre kalmıştı ve bu iki takım için de zirve mücadelesi devam etmekteydi.

Bu yazının yayımlandığı günün akşamında Başakşehir, Olympiacos ile deplasmanda oynayacak. Başkanın kulüplerinden birisi ‘sefere’ çıkıyor sözün özü. O, bir vitrin projesi ve ona dair her şeye kolayca ulaşabiliyoruz. Peki ya Erokspor?

Erokspor 2017-2018 sezonunda profesyonel liglerde ilk kez karşımıza çıkıyor. Cumhurbaşkanı’nın bir dönem formasını terlettiği bu takım, 3. Lig’deki ilk sezonunu 46 puanla 12. sırada, düşme hattının 19 puan ve üç basamak üstünde sezonu tamamlıyor.

2018-2019 sezonunda ise Erokspor çok ciddi bir atılım gerçekleştiriyor. Ligde sadece dört kez mağlup oluyor, 62 puan topluyor. Fakat bu puan, şampiyon olmasına yetmiyor ve bir puan farkla ikinci sırada kalıyor. Playofflarda ise Vanspor’a yenilerek 2. Lig’in kapısından dönüyor. Tabii, aslında burada şunu belirtmek gerekir ki, sezon içindeki mağlubiyetlerinden birisini lider Kırşehir Belediyespor’dan alıyor. O maçı kazansa, iki puan farkla şampiyon olan Erokspor olacak…

Bütün bu süreçte, dikkatlerin çekilmesi gereken başka bir hadise daha oldu. Ancak ne hikmetse(!) çok da dikkat çekmedi. KRT’den Ebru Birçak, bunu haberleştirmişti, biz de kısaca özetleyelim.

Erokspor ve Okspor kulüpleri, aynı stadyumda antrenman yapıyordu. Bu stadyum Okçular Vakfına verildi ve Erokspor da Esenler’e taşındı. Okspor için ayrı bir stadyum tahsis edilmediği için Sütlüce’de bir sahanın yarısında çalışmak zorunda kalan kulübün kısa süre içinde mecburiyetten ötürü alt yapısı kapandı ve sadece A takımı kaldı. Aynı zamanda, yine iddialara göre Erokspor kulüp binası olarak inşa edilen yerde önceden bir çocuk parkı olduğu; Erokspor’un Esenler’e taşınmasının akabinde çocuk parkı yıkılarak inşa edilen kulüp binasının da yıkılarak Okçular Vakfı için yatakhane yapılacağı söyleniyordu.

Bilindiği üzere İstanbul seçimleri, bekledikleri gibi sonlanmayınca Okçular Vakfının çalıştırdığı 85 kişiye vakfın kapanacağını tebliğ ettiği; vakfı da Konya veya Kayseri’ye taşıyacakları söylenmişti. Fakat vakıf bu iddiaları kesin bir dille yalanlamıştı.

Kurulu bir düzende, işleyen çarklar var. Bu çarklara dair ilişkileri, birbirlerine olan etkilerini her zaman somut bir şekilde görebilmemiz mümkün olmuyor. Oysa biz bu filmleri, pek çoğu sürpriz sona sahip olacak şekilde, daha önce de izledik. Nisan 2009’da örneğin… Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, 49 yıllığına kiraladığı Ataköy’deki araziyi daha 31 yıllık kullanım hakkı varken İstanbulspor’un elinden geri aldı, İstanbul Büyükşehir Belediyesine kiraladı. İBB ise bu araziye beton döktü ve İstanbulspor’u tesissiz bıraktı. Cem Uzan döneminden intikam alma amacı güttüğü izlenimi duyulan bu hamle sonrasında ne oldu dersiniz? Aradan geçen yıllar boyunca İstanbulspor bir şekilde hayatta kalmaya çalıştı, mücadelesini sürdürdü. En sonunda bu şanlı mücadelelerini taçlandıracak bir hamle yaptılar ve…

Yenibosna’daki atık su tesisi açılışı sırasında Cumhurbaşkanı’na bizzat kulüp başkanı tarafından kulüp atkısı hediye edildi.

Sürpriz son dediğiniz de böyle olur zaten!

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...