05 Ağustos 2019 23:54

Kocaelispor’a 221 bin TL’lik başkan

Kocaelispor’a 221 bin TL’lik başkan

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Kocaelispor’u her sporsever en azından bir kez “Nerede o eski…” ile başlayan cümlesine konu etmiştir. Öyle ya Arsenal’i (Hazırlık maçında da olsa) yenen, 99 depremi sonrası sergilediği performansla herkesin sempatisini kazanan, bir dönemin Türkiye Kupası’na damga vuran takımı yıllardır alt liglerden kurtulmak için boğuşuyor. Ancak son dönemde öyle bir şey oldu ki, Kocaelispor’a “Talih kuşu denk geldi” diyebiliriz.

Ancak konuyu Kocaelispor’a getirmeden önce dolaylı bir anlatımla, birisinden bahsetmemiz gerekir ki parçalar yerine otursun ve talih kuşu gözümüzde canlansın.

Bir yıl önce Kocaeli’de Malatyalılar Derneğinin gecesinde Kartepe Belediye Başkanı hem konuşma yapıyor hem de milletvekili adaylarını tanıtıyor. Herkesin malumu üzerine belediye başkanlarının asli görevleri uzun süredir bu gibi şeyler oldu. Milletvekili adayı tanıtmak, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy toplamak gibi önemli işler yapıyorlar. Tabii, belediye başkanını yakalayan dernek üyelerinden birisi ‘Evlerinin önünde biriken su’ gibi onun görev alanları dışında kalan bir detaya dair şikayetini dile getiriyor.

Ardından, belediye başkanı köpürüyor. “Beni neden buraya çağırdınız?” ile başlayan çıkışı iddialara göre “Bu adama haddini bildirin” ile sonlanıyor. Başkan, aracına atlayıp alanı terk ediyor. Korumaları ise soruyu soran yurttaşı bir araca bindirmek için tartaklarken kolunu kırıyor.

Bir yıl sonra Uğur Enç’in, Sözcü’de çıkan başka haberine konu oluyor aynı belediye başkanı. Kocaeli’nin Kartepe Eski Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Enç’in haberine göre aday yapılmadığı 31 Mart seçimlerinden bir ay önce bir ihale açıyor ve makam odasına 221 bin TL’ye mobilya takımı aldırıyor. Koltuk geliyor, başkan gidiyor. Ama belediyeden gidiyor sadece. Bir ay sonra Kocaelispor’a başkan oluyor.

Haliyle akıllara bir soru geliyor; 221 bin TL’lik mobilyaları Kocaelispor tesislerindeki odası için almış olabilir mi? Mantıklı başka bir izahı yok zira…

İşin ilginci, iktidar Kocaeli’de nedendir bilinmez sportif anlamda hep bir proje peşinde görünüyor. Bundan yıllar önce kurucu kadrosunda bir bakan, iki belediye başkanı gibi pek çok bürokratın yer aldığı Körfez FK için ciddi hamleler yapılmıştı ve Kocaelispor’un futbolcuları Körfez’e geçirilmişti. Ancak plan tutmadı ve Kocaelispor pes etmedi. Haliyle Körfez projesi tabir-i caizse ‘patladı’.

Şimdi ise, Kartepe’de tekrar aday gösterilmeyen bir başkan yerel medyanın iddiasıyla ‘Kentin birleştirici gücü’ olarak Kocaelispor’a başkan yapıldı.

Nitekim, şahsi kanaatim şudur ki; futbol takımlarının bir siyasinin aday gösterilmemesine karşılık ‘sus payı’ olarak feda edilmediği bir ülkede spor yazarlığı yapmak da zaten çok ‘eğlenceli’ olmazdı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...