29 Temmuz 2019 23:41

Belediyelere veda

Belediyelere veda

Fotoğraf: Envato

Paylaş

2019-2020 sezonu öncesi, geride bıraktığımız haftalarda gerçekleşen bazı olayların birbirinden bağımsız ortak noktaları oldukça dikkat çekiciydi. Alt ligler açısından geleceğin hâlâ çok umut vermediğini söyleyebiliriz ancak bir kartopu etkisi yaratması umuduyla bu köşede de yer vermemiz gereken hadiselerdi bunlar.

Bir ay evvel, iki sene önce play out maçı ile BAL’a yükselen ve geçtiğimiz sezonu bu ligde geçiren Salihli Belediyespor önümüzdeki sezon lige katılmayacağını açıklamıştı. Geride bıraktığımız haftada ise Kale Belediyespor önümüzdeki sezon BAL’a katılmayacağını beyan etti.

Keza geçen hafta Van Büyükşehir Belediyespor Kulübünde gerçekleşen kongre sonrası tekrar seçilen Başkan Servet Yenitürk’ün önderliğinde kulübün hem logosu hem de ismi değiştirildi. 2. Lig’de mücadele edecek olan kulübün adı Vanspor FK olarak değiştirildi.

3. Lig takımlarından Erzin Belediyespor da ismini değiştiren kulüpler arasında yer alarak, önümüzdeki sezon Erzinspor ismiyle mücadele edeceğini açıkladı.

Bir önceki hafta ise önümüzdeki sezonda Süper Amatör’de mücadele verecek olan Didim Belediyespor’un isminin Didimspor 1985 olarak değişeceği ilan edildi.

Tabii tüm değişiklikler böyle değil… Geçtiğimiz ay 3. Lig kulübü Elaziz Belediyespor’un ismi Elazığ Belediyespor Kulübü olarak, Kelkit Belediyesi Hürriyet Spor 1954 Kelkit Belediyespor olarak, Düzce Belediyespor ise 1881 Düzce Belediyespor olarak yola devam edeceklerini açıkladılar.

Bu takımlar arasında hikayesi en ilginç olanı ise 1954 Kelkit Belediyespor. Zira 3. Lig temsilcisi, ilk olarak sponsorla anlaştıklarını ve isimlerini ARIANA Grup Kelkit Belediyespor şeklinde değiştirdiklerini beyan etti. Fakat sonra ne olduysa, bölgeye büyük bir AVM de inşa etmekte olan ARIANA Holding Başkanı Murat Akın, kulübün ‘onursal başkanı’ oldu ve kulüp ismi de 1954 Kelkit Belediyespor olarak değiştirildi. İsim belediye olarak kaldı ancak kulüp holdinge zimmetlendi gibi görünüyor… Geride bıraktığımız yıllarda Gümüşhanespor üzerinde çok ciddi siyasi bazı destekler birleşmiş, bu destekler de Ankaragücü – Gümüşhanespor maçı ile iyiden iyiye ayyuka çıkmıştı. Gümüşhane takımlarından Kelkit ekibinin önümüzdeki süreci, takibe değer görünüyor.

Belediye kulüplerinin liglerden en azından ismen çekilmeye başlamasını tam olarak neye yoracağımızı önümüzdeki sezon yaşanacak olan gelişmeler gösterecek. Fakat Kale Belediyespor örneğinde olduğu gibi, kamuoyuna ilan edilen “100 bin TL bağış sözü geldi ama kulüp çekildi” gibi duyurulara bakılırsa bulunan bağışlara rağmen liglerden çekilmeye başlayan belediye takımları bizim için önceki dönemlerin bir buzdağı vazifesi görüyor.

Kim bilir, maddi olarak sorgulansa bu kulüplerin gelir-gider cetvelleri kimlerin işlerine göre yontulmuş olacak!

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...