07 Mart 2019 19:20

REDfotozin’den fotoğrafçılara çağrı

REDfotozin’den fotoğrafçılara çağrı

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Redfotoğraf 2008 yılından bu yana gerçekleştirdiği kolektif çalışmalarına artık REDfotozin’i ekledi.

Bilindiği gibi ülkedeki sıkıntılar kolektif çalışmaları özgürce yapma ve sergileme olanaklarını kaldırdı. Redfotoğraf çalışmalarını mutlaka bir demokratik kitle örgütüyle gerçekleştirmekteydi. Son yıllarda kurumların içinde bulundukları durum bu olanağı yok etti. Sergileri gerçekleştireceği mekanlar sessizleşti veya yok oldu. Sokaklar etkinlikleri gerçekleştirmeye olanak vermiyor. O halde internet üzerinden fanzin katalog yöntemiyle devam etmeyi düşünen grup, REDfotozin olarak her ay yeni sayısıyla çıkma kararı aldı ve Seçim-Geçim konusuyla ilk sayısını oluşturmaya çalışıyor.  Fotoğraf çeken herkesin katılabileceği bir çağrıda bulunuyor. Böylece REDfotozin ayrıca bir arşiv işlevi görmüş olacak ve gerektiğinde etkinlik ve sergilerle devam edecek.

İsteyenlerin PDF olarak indirip bastırabilecekleri Redfotozin’lere issuu.com üzerinden ulaşılabilecek.

Şimdiye kadar gerçekleştirilen etkinliklerin katalogları yüklenmeye başlandı. İncelemek isteyenler aşağıdaki linkten ulaşabilirler.

Çağrı notları aşağıdadır.

Nasıl bir FOTOFANZİN?

Manifestomuzda yazılı içeriğe uygun her fotoğrafçı fanzinde yer alabilecek. Katılım bu anlamda her fotoğrafçıya açıktır. Amatör-profesyonel gazeteci- sanatçı ayrımı olmadan herkes katılabilir.

Her ay belirleyeceğimiz ve duyurusunu yapacağımız konu çerçevesinde gelen fotoğraflardan yapacağımız seçkiyi bir sonraki ay yayımlayacağız.

NİSAN 2019 SAYISI

KONU: SEÇİM-GEÇİM (ÇARŞI/PAZAR/ESNAF)

Katılım:

  1. Katılım kendine fotoğrafçıyım diyen herkese açıktır ve ücretsizdir.
  2. Katılımcılar konuya uygun en fazla 2 (iki) fotoğraf ile katılabilirler. (Arşiv amaçlı daha fazla yollanabilir…)
  3. Yapıt gönderenler eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve kabul etmiş sayılırlar.
  4. Redfotoğraf, yapıtların kurallara aykırılığını saptarsa (Manifestoda yazılı içeriklere karşı ‘‘Irkçı, şoven, cinsiyetçi yaklaşımlar gibi...’’ yapıtları geri çevirme yetkisine sahiptir.
  5. REDfotozin’de yayımlanan yapıtlar, ticari olmamak kaydıyla sergileme – katalog -broşür – afiş vb. medya organlarında ve çeşitli ortamlarda fotoğrafçı adı belirtilmek koşuluyla kullanılabilir. Bunun için katılımcılara bastırılabilirse katalog ve katılımcı sertifikası verilir. Herhangi bir telif ödenmez.
  6. Herhangi bir konu başlığı için gönderilen fotoğraflara fanzinin sayfa sayısı ölçeğinde yer verilmeye çalışılacaktır. Bu nedenle gönderilen her fotoğrafın yayımlanması söz konusu değildir. Fakat gönderilen fotoğraflar başka sayılarda ya da 5. maddede belirtilen ortamlarda daha sonra değerlendirilebilir.
  7. Fotoğraflarını gönderen herkes yukarıda yer alan maddeleri kabul etmiş sayılır.

Yapıtların Özellikleri ve Boyutları:

  1. Fotoğraflar dijital olarak kabul edilecektir.
  2. Fotoğrafların JPEG formatında, en az boyut 20 x 30 cm. 300 dpi çözünürlükte olması gerekmektedir.
  3. Yapıtlar, etkinliğin konusuna uygun olmalıdır.

Yapıtların Gönderilmesi ve İşaretlenmesi:

Yapıtlar internet üzerinden gönderilecektir. İnternet üzerinden katılanlar kişisel bilgilerini world sayfası olarak (ad - adres - telefon ve e-mail) ve eserlerini, redfotograf@gmail.com  adresine e-mail ortamında göndermeleri gerekmektedir.

Etkinlik Takvimi:

Katılım son tarihi: 05 NİSAN 2019

https://issuu.com/redfotozin/docs/red_foto_raf_7_ya__nda

https://www.facebook.com/groups/redfotograf/

www.redfotograf.com

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...