06 Aralık 2018 23:00

Kırmızı kayık

Kırmızı kayık

Fotoğraf: Envato

Paylaş

2018’in son haftalarında güzel bir sergi duyurusunu paylaşmak istedim. Çalışmalarını grafik ağırlıklı olarak, güncel hayatı fotoğraflayan Atilla Atala, uzun zamandır ‘Kayık’ imgesini kullanarak kavramsal alanda çalışmalar yapıyordu ve heyecanla kırmızı kayığın maceralarını sergilemesini bekliyordum. Sergi duyurusunu görünce de paylaşmak ihtiyacı duydum. 

Yarın (cumartesi) saat 18.00’de açılacak olan sergi BUDE art &architecture Sanat Galerisi’nde. ‘‘Yeni Yıl Karma’’ resim ve fotoğraf sergisinde Atilla Atala, Ayşen Engin, Eser Güray, Hatice Nalbant, İclal Erentürk Güçsav, Neşe Gümüşcüoğlu ve Öznur Eren’in katıldığı sergi 3 Ocak 2019 tarihine kadar açık kalacak.  

Atilla Atala, nesnel hayattan aldıklarını kendi yorumundan geçirip tekrar bize sunuyor. Kırmızı kayık ile yolculuğa çıkıyor; deniz, dağ sokak, ev, masa, rakı kadehi demeden dolaşıyor. Siyaseten eleştiri, gelecek adına umut yansıtan metaforik anlatımlı kavramsal fotoğraf kurgularıyla bu sergide yer alıyor. Ressam ve karikatürist olan Atilla Atala , mizahi ve ironik bir yaklaşımla fikirlerini  fotoğraf aracılığıyla gerçeğe aktarmakta ve çocukluk oyuncağımız olan kağıt kayığı ile bizi düş yolculuğuna çıkarmakta.

Dediğim gibi çalışmalarını takip edip izliyordum. Grafik ağırlıklı çalışan bir sanatçının kavramsal fotoğraflarını merakla bekliyordum. Sergide yer alan diğer arkadaşların da işlerini görmek, aynı mekanda resim ve fotoğrafların ortak dilini okumak güzel olacak. Belki daha sonra sergi ile ilgili de yazarım. 

‘BUDE’ ne anlama geliyor diye merak ettim, sanat galerisinin sitesinde okudum. “BUDE, Gürcü dilinde “kuş yuvası” anlamına geliyor. Biz de ilhamımızı kuşlardan aldık. Yuvalarını özenle, sabırla ve ustalıkla inşa eden kuşlardan…” diyordu. Sergileri, klasik anlamda bir sanat galerisi olmayıp psikoterapi merkezi bünyesinde hayatla sanatın kesişip, sanatın yer aldığı bir mekanda gerçekleştiriliyor. İzlemek isteyenler için Adres: Halaskargazi Cad. Selim Bey Apt. N0:86, Kat:4, D.5, Osmanbey-Şişli, İstanbul.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...