23 Kasım 2018 23:30

Biz bu Leaks’i biliyorduk

Biz bu Leaks’i biliyorduk

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Football Leaks belgeleri, her ne kadar ülkemizde ‘menfur’ sebeplerle gündem olmasa da, futbola dair pek çok arka pencereyi araladı. Football Leaks’te yer alan içeriklerden birisi ise, her nasılsa bizde de haber olmuş; sonuç aşaması ise başarısız sinema filmlerinin final sendromu gibi havada kalmıştı.

Kısaca anımsayalım…

TFF 1. Lig’de 2016-2017 sezonunun 33. haftasında oynanan Manisaspor – Şanlıurfaspor maçına dair, Gaziantepsporlu futbolcu ElyasaSüme’nin aracılığıyla, Gazişehir’in lehine bir sonuç çıkması adına Manisasporlu futbolcular İsmail Haktan Odabaşı ve Gökhan Sazdağı’na teşvik primi verildiği iddia edilmişti. Hatta ve hatta bu futbolcular arasında yapılan telefon görüşmelerinin kayıtları internete dâhi düşmüştü.

Peki sonra ne olmuştu?

PFDK, bu iddialara dair görüşmüş; eldeki delilleri incelemiş ve Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü, ElyasaSüme ve Manisasporlu futbolcular için şike konusunda kesin kanaat getirilemeyeceğine karar vermişti. Delillerin hukuka uygun toplanmadığını da gerekçe olarak göstermişti.

Olan, küme düştüğüyle kalan Şanlıurfaspor’a olmuştu.

Football Leaks ne diyor peki?

Şanlıurfaspor’un şike davasından çekilmesi için Nihat Özdemir’in bu kulübe Limak aracılığıyla 2 Milyon TL’ye göğüs sponsoru olduğunu…

Sanko’nun, Gazişehir Gaziantep’in Sanko Holding’e devrinin reklam yapılmaması için medyaya reklam verdiğini…

2016-2017 sezonunda oynanan Gazişehir Gaziantep – Manisaspor maçında şike yapıldığını…

Şanlıurfaspor olaylı yönetim değişimiyle, yönetim kuruluna talip olan sansasyonel isimlerle ve daha pek çok sebeple; Gazişehir Gaziantep ise siyasi kimliğiyle zaten yıllardır ortalarda olan kulüplerdi.

Nihat Özdemir’in gerçekleştirdiği iddia edilen göğüs sponsorluğu aracılığıyla “sus payı” olayının bir benzeri yıllar yıllar evvel İhsan Kalkavan tarafından kabul edilmişti. Rakiplerinin oynayacağı maçlardan önce, rakibinin rakibine forma reklamı yoluyla teşvik primi yolladığını bir röportajında ifade etmişti.

Sözün özü…

Biz ülkece, bu Leaks’i zaten biliyorduk.

İşin kötüsü de bu değil mi?

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...