31 Ağustos 2018 23:10

Suların durulmadığı şehir

Suların durulmadığı şehir

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Madem ki bugün (1 Eylül) “Dünya Barış Günü”, son dönemin barıştan en çok uzak imaja sahip kulübüne ayıralım satırlarımızı: Aydınspor 1923’e.

Evvela kısa bir nostalji kuşağı: 2010-2011 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de iki puan farkla şampiyon olan Ege temsilcisi, doğrudan 3. Lig’e yükselir. Profesyonel liglerdeki ilk sezonunu orta sıralarda bitirdikten sonra, ikinci sezonunda şampiyon olur ve 2. Lig’e yükselir. Sözün özü, 2009’da kurulan bir takım ilk senesinde Süper Amatör’den çıkmış, ikinci senesinde BAL’dan yükselmiş, dördüncü senesinde ise 3. Lig’de şampiyonluk tatmıştır. Orta sıralarda tamamladığı ilk sezonun sonrasında oynadığı iki sezonda playoff’u önce üç, ardından iki puanla ıskalar 2. Lig’de. 2016-2017 sezonunda averaj ile 2. Lig’den, 2017-2018 sezonunda ise altı puanlık farkla 3. Lig’den düşer. Başladığı noktaya hızlıca düşmüştür…

Tabii, bir de not düşmek lâzım gelir bu noktada. Her ne kadar logosu bire bir aynı olsa da, renkleri ve taraftarı bir olsa da şimdiki takımın o eski Aydınspor olmadığını vurgulamalıyız. Zira 1956 kuruluşlu eski Aydınspor 2008-2009 sezonunda 3. Lig’den düştüğünde son nefesini de verdi. Yerine, Aydınspor 1923 geldi.

Enteresan değil mi? Takımın orijinali bile 1923 kuruluşlu değil… Lakin Aydın eşrafı alışkın böyle sembolik rakamlara; belediye başkanı Özlem Çerçioğlu birkaç yıl evvel cumhurbaşkanının çağrısıyla dolar bozdurma kampanyasına katılmış, 1071 dolar bozdurmuştu.

Gelelim bugüne. 1 Eylül’e…

Bundan birkaç hafta önce, Ege derbisi niteliğinde bir hazırlık maçı oynandı. Nazilli Belediyespor ile Aydınspor 1923, dostluk mesajları eşliğinde maça başladı. Maçın 59. dakikasında iki futbolcu arasında başlayan arbede, kısa sürede teknik direktörlerin de dâhil olduğu yumruk ve tekme ile karışık kavgaya dönüştü. Karşılaşma, haliyle yarım kaldı.

Bu meselenin daha dumanı tüterken, Aydın Belediyesi ile kulüp arasındaki çekişmenin ortasında kalan futbolcular tesislerin sularının kesilmesiyle yaratıcı bir eylem ortaya koyarak şehir meydanındaki süs havuzunda yıkandılar. Bu noktaya dek desteklenecek, yaratıcı bir girişim söz konusu. Ancak işler sonrasında biraz çığrından çıkıyor. Zira işe, iktidar partisinin gençlik kollarından bir isim karışıyor. İddialara göre bu kişinin girişimleri sonucu meydanda yer alan Zabıta Daire Başkanı darp ediliyor, belediye başkanına ise küfürler yağdırılıyor. Aydınspor 1923 kulübünün, bu karmaşayı yaratan yöneticilerine ise olaylar sonrasında iktidar partisinin il meclis üyeleri ve Efeler ilçesi yönetim kurulu üyelerinin Twitter’da destek mesajları paylaştığı da ortaya çıkıyor.

Gündelik hayatın, artiz kahvesi sohbetlerinin değişmez mottolarından “Oyun büyük yeğenim” bu kez tersten oynuyor. Oyun çok küçük. Çok da basit.

Lakin, çözebilene…

Yahut, çözmek isteyene.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...