25 Ağustos 2018 00:54

Dolara saygı duruşu

Dolara saygı duruşu

Fotoğraf: Envato

Paylaş

“Bir Avuç Dolar”, “Bir Avuç Dolar İçin” ve “İyi, Kötü, Çirkin” üçlemesini bilmeyen pek azdır. 60’lı yılların ‘spagetti western’ sevdasının en nadide örnekleri olarak sinema tarihinde yerini alan bu üçlemeye sonradan bazı yapımlarda saygı duruşu gözlemleyebiliyoruz. Tıpkı, Geleceğe Dönüş serisinin ikinci filmi gibi. Geleceğe Dönüş serisinin ikinci filminde, Marty karakterinin döndüğü alternatif zaman diliminde üvey babası “Bir Avuç Dolar İçin” filmini televizyonda izlemektedir.

Geleceğe Dönüş demişken, geçmiş günlerine dönüş yapmaya çalışan bir takımdan bahsedelim mi bu hafta? Başkentin, sarı lacivert yönüne mercek tutalım…

Süper Lig’e dönen Ankaragücü’nden bahsediyorum. Başkent temsilcisi, geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yaptı. Doların yükselmesini takiben, 15 Temmuz güzellemesi ile başlayan bu açıklamada bol bol Recep Tayyip Erdoğan alıntısı kullanıldı. Açıklama, cumhurbaşkanının işaret ettiği ‘Millî Refleks’ kavramını desteklediklerini ve sportif çalışmaların hızlandırılıp yerli futbolcularla millî ekonomiye katkı sağlanacağı sözlerinin verildiği kısımla devam etti.

FİNALİ EN GÜZEL TARAFIYDI!

Zira, resmî sitesinden yaptığı açıklamada Ankaragücü yönetimi yabancı sayısına kısıtlama getirilmesini talep etti. Yabancı futbolcu alınırken milyonlarca dövizin dışarıya gittiğini ifade eden kulüp yönetimi, enerjinin ve ekonominin altyapılara yönelmesini istediğini de metne ekledi.

“Gün ülkemiz ekonomik saldırı altındayken birlik olma günüdür, gün ülkemiz ekonomik saldırı altındayken vatanı müdafaa etme günüdür.” sözlerini de bu demeçlerini desteklemek adına metnin bitimine yerleştiriverdiler.

Bu açıklama, Ankaragücü’nün web sitesinde 14 Ağustos tarihinde yayınlandı.

ARDINDAN NELER OLDU?

15 Ağustos’ta kulüpten yapılan açıklama doğrultusunda Ankaragücü 13. ve 14. yabancı futbolcuları AlessioCerci ve Thomas Heurtaux ile anlaştı.

Ardından, 19 Ağustos’ta deplasmanda oynadıkları Alanyaspor maçında İlhan Parlak’ın yanı sıra TiagoPinto’nun da kaydettiği golle 2-0 galip gelmeyi başardılar. O maçın 18 kişilik kadrosunda kaç yabancı oyuncu vardı dersiniz?

Yedi as, üç yedek.

18 futbolcunun 10’u, yabancı futbolcuydu.

Bayram değil, seyran değil; Ankaragücü neden durup dururken ekonomik birlik açıklaması yaptı peki?

Tam bu noktada yorum katmadan kısa bir istatistik vereceğim.

24 Ocak 2016’dan bu yana tam on üç kez Ankara takımlarının maçını yönetmişti. Bu maçların iki tanesi berabere bitti. Bir tanesinde, 3. Lig temsilcisi Yeni Altındağ Belediyespor Süper Lig’den Bursaspor ile Türkiye Kupası’nda kozlarını paylaştı ve maç 0-0 bitti; penaltılar ile Bursaspor turu geçti. On üç maçın, sadece ikisinde başkent takımlarından birisi yenildi. Bu maçların birisi de (Hacettepe – Bugsaş) başkent derbisiydi. Dolayısıyla onu istatistik dışı tutabiliriz pek âlâ.

Hakem Ali Şansalan, geçtiğimiz haftaya dek altı kez Ankaragücü maçı yönetti. Bu maçlardan sadece ikisinde berabere kalarak puan kaybetti Ankaragücü.

Sözün özü, Ankaragücü de hakem Ali Şansalan da bu görkemli istatistiği 19 Ağustos’taki Aytemiz Alanyaspor maçında sürdürdüler ve başkent ekibi aynı hakemle yedinci maçta da takipçilerini üzmedi.

Yedi maç, beş galibiyet.

İyi rakam, değil mi?

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...