02 Haziran 2018 00:41

Fallout 76: Değişmeyen tek şey savaş

Fallout 76:  Değişmeyen tek şey savaş

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Her seferinde “Savaş, değişmeyen tek şey savaş…” sözleri ile başladığımız Fallout serisine bir yenisi ekleniyor. Bethesda Oyun Stüdyoları’ndan Todd Howard geçtiğimiz gün Twitch üzerinden yapılan bir yayında Fallout 76’yı duyurdu ve oyunun ilk trailerını yayınladı.

Bilmeyenler için Falllout, 2077’de başlayan ve 2 saatte yerin üzerinde pek bir şey kalmamasıyla nihayete eren nükleer savaşın ardından geçen olayları konu alan bir oyun serisi. Serinin 1997’de yayınlanan ilk oyunundan bugüne serinin her oyunu kendi fanatik kitlesini toplamayı başardı. Serinin son çıkan oyunu Fallout 4 klasik Falloutçuların çeşitli ve çoğunlukla da haklı sebeplerle yoğun eleştirilerine rağmen yayınlandığının ilk gününde sadece Steam üzerinden 1,2 milyon satılarak rekor kırmıştı. Aradan geçen 3 yılda Fallout 4’ün -çoğu Holywood filmini aşan bir hasılat da elde ederek- 20 milyondan fazla kopyasının satıldığını biliyoruz. Serinin diğer oyunları da hem oldukça yüksek satış rakamlarına ulaşmış hem de kendi janrında yılın oyunu başta olmak üzere pek çok ödül toplamayı başarmıştı. Şimdi bu seriye yeni bir oyun daha ekleniyor: Fallout 76.

Fallout 76 hakkındaki detaylar 10 Haziran’da E3 Fuarı’nda açıklanacak. Ancak trailer ve sızan bilgiler sayesinde oyun hakkında bir miktar bilgiye sahibiz. Öncelikle Fallout 76 ana serinin devamı yani Fallout 5 değil, Fallout New Vegas gibi bir ara oyun. Oyun serinin diğer oyunlarındaki kontrollü deney yürütülen sığınakların aksine bu kez deneyin kontrol gruplarından olan bir sığınakta, Vault 76’da başlıyor. Fallout 3 ve Fallout 4’den edindiğimiz bilgilere göre diğer sığınakların yüzlerce yıllık bekleme süresinin aksine Vault 76 sakinlerinin nükleer savaştan 20 yıl sonra sığınaktan yüzeye çıkarak insan uygarlığını yeniden inşa etmeleri planlanıyordu. Trailerda görünen tarihe göre Fallout 76’nın hikayesi diğer tüm Falloutlardan önce, 27 Ekim 2102’de başlıyor. Serinin sloganı “Savaş, değişmeyen tek şey savaş…”ı doğrularcasına Fallout da değişiyor. Oyun haberleri sitelerine sızan bilgilere göre Fallout 76 tek oyunculu öncellerinin aksine çok oyunculu çevirim içi bir hayatta kalma RPG’si olacak. Duyurulanın Fallout 5 veyahut da yine Bethesda Stüdyoları tarafından yayınlanan Elder Scrolls serisinin yeni oyunu olmaması biraz üzücü olsa da Bethesda’nın bize oynarken sıkılmayacağımız bir oyun vereceği neredeyse kesin.

PC, PlayStation 4 ve Xbox One için ön satışa çıkan Fallout 76’yı beklerken –eğer hâlâ oynamadıysanız- serinin eski oyunlarına ya da Fallout 2 için bir mod olarak yazılan ancak başlı başına bir oyun olan Fallout 1.5 Resurrection’a ya da kısa süre içinde alpha sürümünün yayınlanması beklenen Wasteland 3’e göz atabilirsiniz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...