21 Nisan 2018 00:15

Şampiyonluğun beyaz çizgisi

Şampiyonluğun beyaz çizgisi

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Belirsizlik, en kötü ihtimalden daha acı vericidir” der Dostoyevksi. 2. Lig Beyaz Grup’ta ilk dört sırada yer alan Gümüşhane, Şanlıurfa, Altay ve Sakaryaspor; Rus yazarın sözünü doğrulatacak 3 haftaya hazırlanıyor. Zira son düdüğe üç hafta kalan 2. Lig’de, bilhassa Beyaz Grup’ta şampiyonluk çizgisi o kadar flu ki; yarışan takımları bir sezona bedel 270 dakika bekliyor denilebilir.

TABLOYU OKUMAK

Evvela, geride kalan 31 haftaya kısaca göz atıp, mevcut tabloyu okuyabiliriz. 

Lider Gümüşhanespor 18 galibiyeti, altı beraberliği ve yedi mağlubiyeti ile topladığı 60 puanla zirvede. Onu iki puan farkla takip eden Şanlıurfaspor ise liderle aynı galibiyet sayısına sahip olmasına rağmen dört beraberlik ve dokuz mağlubiyetle ikinci sırada yer alıyor.

57’şer puanlı Altay ve Sakaryaspor ise, ilk iki takımdan da az mağlubiyete (altı) sahip olmalarına rağmen iki ekibin de 16’şar galibiyet ve dokuzar beraberliğinin olması onları 3. ve 4. sırada tutuyor.

GEÇMİŞE MAZİ

Gümüşhane’yi, geçtiğimiz sezon Ankaragücü ile yürüttüğü şampiyonluk mücadelesinde bakanları, yerel siyasileri arkasına almasıyla anımsıyoruz. Ankaragücü bütün bu ‘ittifaka’ rağmen şampiyon gelmeyi başarmış; Gümüşhanespor ise play off finalinde iktidara yakın kesimlerin destekçisi olduğu bir diğer takıma, BB Erzurum’a, elenmekten kurtulamamıştı. Muhtemelen, nüfusa bağlı oy potansiyelinin kurbanı oldu…

Şanlıurfaspor’u ise, 2011’de 2. Lig’den 1. Lig’e yükselir yükselmez iktidara yakın kesimlerin baskı kurduğu; şampiyon takımın yönetiminin “mecburen” olağanüstü seçime gittiği, seçimden bir gün önce ise tesislerine polis baskını gerçekleşmesiyle hatırlıyoruz. O seçimde olmadı ama, sonraki seçimde istenen oldu ve yönetim değişti. Peki ne oldu? 2014-2015’te üç puanla play off’u kaçıran Urfa temsilcisi sonraki sezonda dört puanla kümede kalabildi, yetmezmiş gibi bir sonraki sezonda da averaj ile küme düştü.

Şampiyonluk için yarışma gayesi güden pek çok kulüp, bırakın TFF’de yerel siyasette muhatap bulamazken stadyumu yenilenen, sezona kulübün arması dâhil pek çok yenilikle giren Sakaryaspor son beş haftaya girmişken belediye başkanından 520 bin TL destek aldı. Gözler, tüm hoyratlığa rağmen eski futbolcuların kulübü idare etmeye çalıştığı, Sakaryaspor’un ezeli ve ebedi rakibi Kocaelispor’daki o naifliği aramıyor değil…

SON 270 DAKİKA

Lider Gümüşhane, ikinci sıradaki Şanlıurfaspor’la yapacağı maçın akabinde küme düşmesi neredeyse kesinleşen Nazilli Belediyespor’la karşılaşacak. Lige ise grupta halen üçüncü sırada yer alan Altay ile yapacağı maçla nokta koyacak.

İkinci sıradaki Şanlurfaspor ise, lider Gümüşhane ile karşılaşarak başlayacağı son 270 dakikalık periyoduna iddiasız Zonguldak Kömürspor ve Kahramanmaraşspor ile yapacağı maçlarla devam edecek.

İzmir temsilcisi Altay, play off’a kalmak için uğraşan Hacettepe ile oynayacağı maçın ardından önce iddiasız Pendikspor ile, ardından mevcut lider Gümüşhane ile yapacağı maçlarla sezonu sonlandıracak.

Sakaryaspor ise, iddiasız Niğde Belediyespor ve küme düşmesi aylar önce kesinleşen Silivrispor ile yapacağı maçların akabinde play off hattının son takımı Bandırmaspor ile yapacağı maç ile yarışı sonlandıracak.

Bütün bu süreçte, yarışı belirleyecek üç maç göze çarpıyor: Şanlıurfaspor’un Gümüşhane ile yapacağı sondan üçüncü haftanın müsabakası ile son hafta gerçekleşecek Altay - Gümüşhane ve Sakaryaspor - Bandırma müsabakaları…

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...