19 Ocak 2018 22:09

Devrenin yenileri

Devrenin yenileri

Fotoğraf: Envato

Paylaş

2. ve 3. Lig’deki sezon arası bu hafta bitiyor ve bu iki ligde mücadele eden takımlar tekrar “top başı” yapıyor. Haliyle, yeni devre öncesi bu sezon başında 2. Lig’e 3. Lig’den yükselmiş veya 1. Lig’den bu lige düşmüş olan takımların durumlarını incelemek de şart oldu.

1. LİG’DEN DÜŞENLER

2016-2017 sezonu itibarıyla 1. Lig’den düşen takımlar Şanlıurfaspor, Bandırmaspor ve Mersin İdmanyurdu olarak belirlenmişti.

Bu kulüpler arasında, sondan üçüncü sırada olduğu için nispeten daha iyi konumda yer alan Şanlıurfaspor 2. Lig’e hızlı adapte oldu ve averajla devreyi playoff hattının bir basamak altında kapattı. Üstelik, liderle arasında sadece altı puan fark var…

Onun bir basamak altında yer alan 2. Lig’e düşen Bandırmaspor ise, Urfa ekibinden de hızlı bir adaptasyon süreci yaşadı ve aynı grupta liderin dört puan gerisinde, üçüncü sırada yer aldı.

Hatırlatmakta fayda var: Şanlıurfaspor averajla, Bandırmaspor ise bir puanlık farkla 1. Lig’den düşmüştü…

Geçtiğimiz sezon 1. Lig’in son sırasında yer alan Mersin İdmanyurdu ise içine girdiği maddi darboğaz nedeniyle hem puan silme cezasına çarptırıldı hem de ligin ilk devresinde sadece bir galibiyet alabildi. Haliyle, ligde son sırada yer alıyor. 

3. LİG’DEN YÜKSELENLER

Peki ya 3. Lig’den yükselenler ne durumda?

2016-2017 sezonunda Sancaktepe Belediyespor, Bodrum Belediyesi Bodrumspor ve Afjet Afyonspor gruplarında lider olarak; Altay, Silivrispor ve Sakaryaspor ise playoff’lar neticesinde 2. Lig’e yükseldi.

Sancaktepe Belediyespor, 2. Lig kırmızı grupta averajla playoff hattının bir basamak altında yer alırken, aynı grupta liderlik hattında puandaş olan dört takımdan birisi ise Afjet Afyonspor olarak görülüyor. Afyon ekibi, Sancaktepe’den altı puan fazla toplayarak devreyi 38 puanla kapatmıştı.

Liderlerin grubu olarak görülen 2. Lig kırmızı gruptaki son 3. Lig şampiyonlarından Bodrumspor ise küme düşme hattının üç puan ve iki basamak üstünde yer almaktan kurtulamadı. 

2. Lig beyaz grupta ise playofftan yükselen Altay, grup lideri Gümüşhanespor’u dört puan ve bir basamak geriden takip ederek eski güzel günlerine dönüş sinyallerini verdi ilk devrede. Sakaryaspor ise Altay’ın iki puan gerisinde, playoff hattının son sırasında grubun beşincisi olarak devreyi kapattı.

Siyasi çekişmelere kurban edilen Silivrispor ise topladığı sekiz puanla grubun sonuncusu olarak yoluna devam ediyor. İkinci devre için bir umut olur mu, umuttan öte bir mucizeye imza atarlar mı; dev bir muamma.

NEDEN?

Takımlar arasındaki bu adaptasyon süreci farklılıkları ve konumlanmalardaki ciddi uçurumların sebepleri neler olabilir peki? 

Bunu da, liglerin ikinci devresinin ikinci haftasında ele alalım…

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...