02 Aralık 2017 00:15

Yeni jenerasyonun taçsız kralı

Yeni jenerasyonun taçsız kralı

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Benzeri gelmeyen futbolcular, sık sık gündeme gelir. Kah tezahüratlarda kah “Nerede eski futbolcular” temalı sohbetlerde… Eğer reenkarnasyona inanmıyorsanız, onların tekrar çim sahalara ayak basacağına doğal olarak inanmazsınız. Ancak bir de jenerasyon mevzusu var.

Metin Oktay’a atıfta bulunan bir yazı olacak bu ancak  yazının odağında “taçsız kral” yok. Farklı bir futbolcudan bahsedeceğim. Heyhat, bir vakitler Denizlerin idamına karşı imza toplayan futbolculardan artık kalmadı ne yazık ki… Öyle ki, Gezi’ye destek veren futbolcuların bir kısmı ciddi ciddi geri adım bile attı.

Fakat yeni jenerasyon için taçsız kral unvanından bahsediyorsak Murat Akın’a bir saygı duruşu gerekmekte. İşbu yazı da, 1986 Belçika doğumlu Futbolcu Murat Akın için…

2007-2008 sezonunda Kasımpaşaspor’da Türkiye’nin futbol arenasına takdim edilir genç orta saha. 15 maça çıktığı sezonda, Süper Lig’den düşmeyi tadar. 1. Lig’de takımdan ayrılmaz playofflar neticesinde ilk kez Süper Lig’e yükselir. Orta sıralarda geçen bir sezon sonunda 1. Lig’deki Orduspor’a transfer olur.

Takımı Süper Lig’e yükselse de, o 1. Lig’de kalır. İlk göz ağrısı Kasımpaşa’yı tekrar Süper Lig’e çıkarır. İki sezonda peş peşe Süper Lig’e yükselmiş bir şekilde kısa bir Antalyaspor macerası yaşasa da yolu tekrar 1. Lig’e düşer: Bu kez de Konyaspor’la Süper Lig’e yükselecektir.
Kaderi değişmez… Erciyesspor ile kısa bir Süper Lig serüveni sonrası, istikameti 1. Lig olacaktır ve bu kez o dönemki ismiyle İBB Spor’la Süper Lig’e yükselecektir. Süper Lig’de yola devam edecek gibi olsa da kısa bir zaman sonrasında 1. Lig’deki Kayserispor’un yolunu tutar. 

Sezonlar değişir, final hiç değişmez. Kayserispor sonrası Karabükspor, Karabük sonrası kısa bir İsviçre macerasının akabinde Göztepe… 

Toplamda sekiz, peş peşe ise yedi kez 1. Lig’den Süper Lig’e yükselmişken bu sezon 2. Lig’e gözünü dikmişe benziyor Murat Akın. Zirveyi birkaç puanla takip eden Sakaryaspor formasını terletiyor halen.

Onun için asıl düşülmesi gereken not ise bu lig atlama serisinin yanı sıra; zirveye oynayan takımlarda geçirdiği 10 yıllık futbolculuk serüveninde gördüğü kırmızı kart sayısının sadece 1 oluşu olsa gerek!

Neyse, nasıl ki Ahmet Çakar “Ergün Penpe’ye tek kırmızı kartı gösteren hakem benim!” diye televizyon programlarında böbürleniyorsa; Özgüç Türkalp de yıllar sonra bir ‘futbol’ programında Murat Akın’a gösterdiği kırmızı kartı sohbete katar…

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa