27 Ekim 2017 22:28

Metal yorgunluğu, meşine evrilir mi?

Metal yorgunluğu, meşine evrilir mi?

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Aylar önce literatürümüze kazandırılan yeni tabirin, metal yorgunluğunun, artçı sarsıntıları yeni yeni nihayete eriyor. Bu yazının yazıldığı sıralarda Melih Gökçek’in istifasına bir, Edip Uğur’un istifasına üç gün kalmıştı. Peki, bu olaylı sürecin akabinde istifa ettirilen belediye başkanlarına adeta göbekten bağlı futbol kulüpleri ne olacak?

Audi’sine geç kavuşan, onunla erken vedalaşmak zorunda kalan Mehmet Keleş’in Düzcesporu’nu ele alalım ilk olarak. Mehmet Keleş’in ilk belediye başkanlığı döneminde ismi sahte lisansla oyuncu oynatma vakasına karışan fakat hiçbir ceza almayan Düzcespor; Keleş’in ikinci döneminde ise önce Süper Amatör Lig’den, ardından Bölgesel Amatör Lig’den yükseldi. 3. Lig’deki ilk sezonda iki puanla kümede kalan, geçtiğimiz sezon da bir puanla playoffu kaçıran Düzcespor’un yükselişi hızlı oldu ancak Mehmet Keleş kadar hızlı bir şekilde gözden düşecek mi?

Mehmet Keleş ile aynı dönemde Niğde’de belediye başkanlığını üstlenen Faruk Akdoğan, seçildikten bir yıl sonra Niğde Belediyespor’a omuz verdi. 2010’da uygulanmaya başlayan BAL’a giren Niğde Belediyespor üç sezon boyunca playout (baraj maçı) ile kümede kaldıysa da dördüncü sezonunda önce Ceyhanspor’u, sonra Tatvan’ı eleyerek 3. Lig’e yükseldi. Profesyonel liglerdeki ilk sezonu, Akdoğan’ın ikinci başkanlık dönemine denk gelmişti böylece. 3. Lig’de orta sıralarda oynadığı ilk sezonunun hemen akabinde Çorum Belediyespor’u elediği ve finalde TFF’ye göbekten bağlı Beylerbeyi’yi penaltılarla ekarte ettiği bir sezon yaşadı. 2. Lig’e yükselivermişti Niğde Belediyespor. 2. Lig’deki ilk sezonu da, 3. Lig’dekine benzedi ve orta sıraları bir adım bile terk etmedi. Fakat ikinci sezonunda, Akdoğan ile vedalaşmak zorunda kalan Niğde temsilcisinin geleceği ne olacak? 

Nasıl ki Gençlerbirliği ve Ankaragücü’yü Melih Gökçek’le; keza Bursaspor’u Recep Altepe ile özdeşleştiremiyorsak; Balıkesirspor’u da Edip Uğur ile özdeşleştiremeyiz. Aksi taktirde bu köklü takımların, ezelden gelen mücadelesine büyük ayıp etmiş oluruz. Fakat başkent için ayrı bir paragraf ayırmak lazım.

AŞTİ Otoparkı’nın gelirlerinin aktarıldığı ve Hacettepespor’dan devşirme Keçiörengücü olsun, BUGSAŞ kurumuna bağlı olan ve yönetiminde Gökçek’in spor-bürokrasi ekibinin olduğu Bugsaşspor olsun, oğlunun canlı menajerlik oyunu oynadığı Osmanlıspor olsun... Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanının işi çok zor olacak!

TÜRKİYE’NİN KUPASI MI?

Daha önce de, Türkiye Kupası’nın alt ligleri elemine etme üzerine kurgulanmış statüsünü birkaç kez yazmıştım. O sebeple bu durumu değil de, geçtiğimiz hafta içi oynanan 4. Tur maçlarında sürpriz yapan 3 takımı yazmak istedim.

Kars 36 Spor

Yıllar evvel bir Karsspor vardı. Onun düşüş, daha ziyade düşürülüş, hikayesini bilahare yazarız ancak Kars 36 Spor bugünün yıldızı. Geçtiğimiz sezon Sarıkamış Belediyespor’u eleyerek Bölgesel Amatör Lig’e yükselen Kars temsilcisi, bu yıl oynadığı dört resmi maçta üç galibiyet, bir beraberlik elde ederek lige hızlı başladı. Hatta bu onlara yetmemiş olacak ki, kupanın dördüncü turunda 1. Lig temsilcisi Altınordu’yu hem de deplasmanda doksanıncı dakikada buldukları golle elediler! Plakası adında yazan takım, bir önceki turda da bir başka 1. Lig takımını, Balıkesirspor’u, elemişti…

Batman Petrolspor

3. Lig’in tecrübeli takımlarından Batman Petrolspor, 3. Tur’da Süper Lig temsilcisi Göztepe’yi elemişti. 4. Tur’da da 1. Lig ekiplerinden Denizlispor’u uzatmalarda bulduğu golle 2-1 mağlup etti. Maçta iki golü de atan Celal Aras’ın, kariyerinde bu kadar gol attığı sezonlar vaki değil. Üstelik Celal’in bu sezon kupada üçüncü golü!

Ankara Demirspor

Ankara’nın kendi yağında kavrulan takımlarından Ankara Demirspor, 3. Lig’de fena bir başlangıç yapmadığı sezonu Türkiye Kupası’nda ikinci turda Adliyespor’u, üçüncü turda 1. Lig takımı Samsunspor’u eleyerek taçlandırmıştı ki; dördüncü turda bir başka 1. Lig temsilcisi Gazişehir Gaziantep’i elemeyi başardı! Maçta iki golü de, Ankaragücü’nden kiralanan Hasan Kaya kaydetti. Kazanan Ankara futbolu oldu sözün özü…

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa