16 Eylül 2017 00:15

Her kriz, bir pankarta bakar!

Her kriz, bir pankarta bakar!

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Beykoz’da bir Beykoz 1908 var. Sarı siyah. 1908 kuruluşlu. 100 yılı aşkın tarihi var. Süper Lig’in ebedi puan listesinde dahi yeri var. İşte, futbol tarihinde yeri olan Beykoz’un yegane takımına, Beykoz’da yer yok!
Kulübün basketbol şubesinin yer tahsisi için Spor İstanbul kurumuna yaptığı başvuruya Tesisler Koordinasyon Personeli Selim Türkkan’dan şöyle bir cevap geliyor:

“Basketbol takımlarınızın antrenman ve maç yapabilmeleri için yapmış olduğunuz tahsis talebiniz ile ilgili olarak, Beykoz Spor Kompleksinin belirtilen saat aralıklarında kendi basketbol spor okullarımızın çalışmaları, Beykoz Belediyesi hentbol altyapı çalışmaları, Beykoz Belediyesi voleybol çalışmaları ve hentbol süper lig antrenman ve müsabakası, yine aynı şekilde Çekmeköy Spor Kompleksinin istenen saatlerde kendi basketbol ve voleybol spor okullarımızın çalışmaları ve İBB Spor Kulübü voleybol çalışmaları nedeniyle müsait olmadığını bu nedenle de talebinizin karşılanamayacağını belirtir, iyi çalışmalar dileriz…”

Benzeri şekilde, kulübün futbol şubesi de yersiz. Üstelik, dört yıldır!

Zira Beykoz Stadının faaliyetlerine dört yıl önce, yeni stadyum yapılacağı gerekçesiyle son verildi. Asırlık kulüp Beykoz 1908, geçtiğimiz sezon Süper Amatör Lig’de bütün iç saha maçlarını “deplasmanda” oynamak zorunda kaldı. Uzun süre boyunca da öyle olacak gibi görünüyor zira Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, herhangi bir girişime henüz başlamadı. Dahası, kulübün 2. Lig’den Süper Amatör Lig’e düşüş süreci boyunca başkanı olan Zeki Aksu’dan da herhangi bir açıklama gelmiyor.

Akıllara, idman sahasına beton dökülen İstanbulspor geliyor. Bir zamanlar Cem Uzan’ın el attığı, Süper Lig’de Aykut Kocaman’ın futbolcu-teknik direktör olarak boy gösterdiği; sonradan 3. Lig’e dek düşen ancak geçtiğimiz sezonlarda tekrar 2. Lig’e yükselen sarı siyahlı İstanbul Boğaları.

Krizden tam olarak çıktılar mı bilinmez ama 3. Lig’de şampiyonluğa koşulan sezonda maçlarını oynadıkları stadyumun olduğu ilçedeki atık su tesisinin açılışı öncesi “Hoş geldiniz Sayın Cumhurbaşkanımız” pankartını açtıkları vakiydi.

İnsanın aklına, “Her kriz bir pankartla çözülür mü?” sorusu doğal olarak düşmüyor değil!

Gümüşhanespor, şampiyonluğu kovalarken en büyük rakibi Ankaragücü’yle oynayacağı maça Maliye Bakanı Naci Ağbal’la çıkarma yapmış fakat şampiyonluğu kaptırıvermişti. Bakanla değil de, tribünlerde bir pankartla veya en azından 1. Lig’e kadar yükselen Ümraniyespor gibi stadyumda cumhurbaşkanı ve başbakanın portrelerini asarak mı mücadele etselerdi acaba?

BARIŞ ELÇİSİ DJİEHOUA

Fildişi Sahilli futbolcu Süper Lig’e Antalyaspor formasıyla giriş yapmıştı yıllar önce. Süper Lig’de 3 sezonda 60 maça çıktıktan sonra 1. Lig’de Boluspor’a geçmiş; kısa bir Yunanistan serüveni sonrası Bölgesel Amatör Lig’deki Cizrespor’la Türkiye’ye dönmüş ve şampiyon olmuştu.
Cizre’den sonra sırasıyla Ödemişspor, Iğdır Arasspor, Yozgatspor 1959 ve Çorluspor formalarını giydi. Son olarak, Mardinspor’a transfer oldu.
İnsanların turist olarak gitmekten yüksündüğü yerlere ciddi bir iş disipliniyle giden Djiehoua ileride neden daha farklı misyon üstlenmesin ki? Mesela hem doğuda hem batıda faaliyet gösterecek bir futbol okulu…

HAFTANIN MAÇ TAVSİYELERİ

2. Lig  Silivrispor-Bugsaş Spor
16 Eylül Saat 16.30 Silivri Stadı

İlk iki haftada beklenen performansı gösteremeyen iki takımın karşılaşmasında bir yanda, CHP’li belediye başkanının yönetimi dizayn ettiği iddialarıyla gündemde olan Silivrispor ve Melih Gökçek’e neredeyse göbekten bağlı bir izlenim uyandıran Bugsaş Spor karşılaşacak. İki farklı kanadın mücadelesinde, “;yi olan kazansın” mı “Siyasi olarak en bağımsız olan kazansın” mı desek?

3. Lig  Erzin Belediyespor-Kozan Belediyespor
16 Eylül Saat 16:00 Erzin Stadı

İlk iki haftada altı puan toplayan, 3. Lig’in tecrübeli takımlarından Erzin Belediyespor ile Bölgesel Amatör Lig’den üç yıl önce tekrar profesyonel liglere yükselen ancak ilk sezon kıl payı, ikinci sezon ise altı puanla kümede kalabilen Kozan Belediyespor kozlarını paylaşacak. İki “belediyespor”un mücadelesinden bir öze dönüş mücadelesi beklemek beyhude ama renkli bir maç olacağı aşikar.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...