24 Haziran 2017 00:00

SEGA’nın geri dönüşü

SEGA’nın geri dönüşü

Fotoğraf: Envato

Paylaş

SEGA hayatının o veya bu döneminde dijital oyunlar ile ilgilenenlerin yakından tanıdığı bir isim. Geçmişi 1940'lara dek uzanan firmayı ağırlıklı olarak ürettiği oyunlar ve oyun konsolları sayesinde tanıyoruz. SAGA’nın 80’lerden 90’ların sonuna dek ürettiği pek çok oyun artık klasik sayılıyor. Sonic The Hedgehog, Alex Kidd, Shinobi ve Altered Beast gibi oyunlara imza atmış olan SEGA, Dreamcast konsolunun ticari başarısızlığının ardından 2001’de oyun konsolu piyasasından çekilip oyun üretimine odaklanmıştı. 

Oyun konsolu piyasasından çekilişinin 16 yıl sonrasında SEGA şimdi eski klasiklerini ücretsiz olarak Android ve iPhone’da sunmaya başlıyor. SEGA Forever[0] adı verilen ve 5 oyunla başlayan servise her iki haftada bir yeni oyun eklenecek. İlk yayınlanan 5 oyunun tümü SEGA Genesis oyunları: Sonic the Hedgehog, Altered Beast, Phantasy Star II, Kid Chameleon ve Comix Zone. SEGA, Forever koleksiyonu büyüdükçe tüm diğer konsollarından oyunların da bu koleksiyona dahil olacağını şimdiden açıkladı. 

Yazının başında SEGA Forever oyunları ücretsiz dedik. Ancak oyunlarda reklamların gösterildiğini ve tek seferlik 2 dolarlık bir ödeme ile bu reklamları kaldırabileceğinizi de not düşelim. SEGA Forever oyunlarına güncel ile uyum içinde olmak adına oyunun aslına dokunmadan, oyunun orjinalliğini bozmayacak şekilde bluetooth kontrolör desteği, buluta kaydedebilme ve ortak en yüksek skor listeleri gibi özellikler eklenmiş. Öte yandan oyunları internete bağlı olmadan da rahatça oynayabilirsiniz. 

Forever koleksiyonuna yeni eklenecek oyunlar için kullanıcıların görüşlerine başvuracağını belirten SEGA Forever sorumlusu Mike Evans amaçlarını “retro oyunculuğun Netflix’i olmak” olarak açıklıyor. Bir başka klasik oyun devi Nintendo’nun klasik NES, SNES ve GameBoy oyunlarına erişim ücretlerinin oldukça yüksek olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda SEGA, Forever koleksiyonu ile ciddi bir başarı yakalayabilir. Her halükarda SEGA Forever özellikle de belirli bir yaş grubu için geçmişe açılamn oldukça eğlenceli bir kapı. 

[0] https://goo.gl/Drb1i7 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...