16 Nisan 2017 00:56

Dr. Harris’in başarısı

Dr. Harris’in başarısı

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Ocak ayı başında bir ABD Bölge Mahkemesi, Pensilvanya Cezaevi yönetiminin iki kez(!) ABD Anayasasını çiğnediğine hükmedip hepatit C hastalığım nedeniyle tedavi sürecimin başlatılmasına karar verdiğinde, birçok kişi sorunu(mu)n bittiğini düşündü. Bazıları tedavimin nasıl gittiğini öğrenmek istediler. Onlara cevabım ‘Hangi tedavi?’ şeklinde oldu. 

Mahkemenin kararının üzerinden aylar geçmesine rağmen tedavimin başlamamış olması karşısında dehşete kapıldılar.

27 Mart 2017’de Avukatım Bret Grote’den ABD Temyiz Mahkemesinin başvurum üzerine ocak ayında alınan tedavi sürecinin başlatılması ihtiyati kararına karşı Federal Cezaevi Kurumu (DOC) tarafından yapılan itirazı reddettiğini öğrendim. 

Bret, meslektaşı New Yorklu Avukat Robert Boyle ve Aralık 2016’da Hepatit C konusunda uzman olarak mahkemede görüş bildiren Dr. Joseph Harris, ikinci kez başarmışlardı. Federal Cezaevi Kurumu (DOC) yenilmişti. 

Hayır, bu sadece beni ilgilendiren bir başarı değil, cezaevlerinde hepatit C tedavisi bekleyen binlerce tutuklu da kazandı. Onlar da bu karar sayesinde sadece ilaç verilmekle sınırlı olmayan, tamamen iyileşmeye yol açacak tedavi günlerinin yaklaştığını biliyorlar. 

Bu başarıyı, en başta New York’un Harlem semtinde pratisyen doktor olarak hepatit C’li hastaların tedavisiyle uğraşan Dr. Harris’e borçluyuz. Aralık ayındaki duruşmada tedavilerini yaptığı 30 hepatit C’li  hastayı tamamen iyileştirdiğini söyledi. Sonra ‘Yok,  30 değil 31’ diye düzeltti. Hakimler neden sayıyı düzeltme gereği gördüğünü sorduklarında cevabı salondaki herkesi sarstı: ‘31. bendim. Ben de hepatit C hastalığına yakalanmıştım ama şimdi değilim’

Cezaevinde hepatit C tedavisi mücadelemiz sürüyor ve biz kazanacağız!

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...