22 Ekim 2016 00:11

Nintendo Switch: Konsolun sınırları bulanıklaşır mı?

Nintendo Switch: Konsolun sınırları bulanıklaşır mı?

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Nintendo’nun 2017 Mart’ında piyasaya sürülecek yeni oyun konsolu Nintendo Switch perşembe günü tanıtıldı. Nintendo, Switch konseptini anlatan 3 dakikalık bir video ile kısa bir açıklama dışında Switch hakkında henüz çok fazla bir bilgi açıklamadı. Ancak dikkatli gözler için yine de epeyce veri var. Switch ile ilgili şimdiden dolaşmaya başlayan abartılı rivayetleri bir yana bırakıp tanıtımı baz alacak olursak Nintendo’nun yeni konsolunun epey iddialı olduğunu söyleyebiliriz.

Nintendo’nun yeni nesil konsolu Switch’i ister televizyonunuza bağlayarak isterse de elde kullanılan bir oyun konsolu gibi kullanabiliyorsunuz. Yani Switch, ev konsolları ile el konsolları arasındaki sınırı ortadan kaldırıyor. Bir el konsolunun ne kadar yüksek performansa sahip olabileceği epey tartışmalı olsa da videoda Switch ile düşük ayarlarda bile hızlı bir sisteme ihtiyaç duyan Skyrim’in oynanabilmesi bu konuda ciddi bir veri.

Nvidia Tegra grafik işlemci kullanan Switch’in epeyce bir kontrolör seçeneği var. Switch’in yanında yer alan joystick butonları klasik bir el konsolu gibi kullanılabildiği gibi ana üniteden ayrılarak iki kişi için iki ayrı kontrolör olarak ya da tek için iki parçalı bir el kontrolörü olarak kullanılabiliyor. Bu ayrılabilen parçaları bir diğer parça ile birleştirerek klasik gamepadlere benzer bir kontrolör elde edebiliyorsunuz. Super Mario gibi klasik Nintendo oyunlarından Skyrim’e farklı tarzlarda 6 oyunun gösterildiği video oyun çeşitliliği hakkında da kaba bir fikir sunuyor. Bethesda, Capcom ve Activision gibi pek çok oyun üreticisi ya da yayıncısı partner olarak duyurulsa da bu illa oyunlarını Switch platformu için yayınlayacakları anlamına gelmiyor. Öte yandan her bir üretici birkaç oyununu Switch için yayınlasa bile Nintendo’nun kendi oyunları da eklendiğine Switch platformunun oyun azlığından şikayet etmeyeceğini söyleyebiliriz. Switch’e oyunları dijital kopya olarak yükleyebileceğiniz gibi, SD kartı boyutlarında hafıza kartları ile de yükleyebiliyorsunuz. Son olarak birden fazla Switch’i aynı ağa bağlayarak çok oyunculu oynayabileceğinizi de not düşelim.
Nintendo Switch videodaki vaatlerini yerine getirebilir mi yoksa bir fiyaskoya mı döner bugünden söylemesi zor. Eğer gerçekten taşınabilir konsollar ve ev konsolları arasındaki sınırı kaldırmayı ya da en azından bulanıklaştırmayı başardıysa konsol dünyasının şeklini değiştirebilir. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...