30 Eylül 2016 01:00

Susmak mümkün değil

Susmak mümkün değil

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Dün akşam “Adaletin İş Yüzü” programı başladığında başbakanlığın emriyle TÜRKSAT ekranımızı kararttı.
Hayatın Sesi TV’de her Çarşamba Arzu Erkan ile canlı olarak yapmaya çalıştığımız “Adaletin İş Yüzü” programının ikincisi dün akşamdı ve program başlama saatimizde, tam 20.00’de TÜRKSAT hiçbir resmi açıklama yapmadan Hayatın Sesi TV kanalının yayınını durdurdu.
Aynı anda Hayatın Sesi TV ile birlikte Jiyan TV, Zarok TV, TV 10 ve Van TV dahil çok sayıda kanalın yayınının gerekçe gösterilmeden durdurulduğunu öğrendik.
Osman Bölükbaşı diyordu ki;
“Konuşma devri kapandı, bakışma zamanı başladı. DP bunu da yasaklamadan önce bari birbirimizi iyice süzelim.”
Yayınımızın durdurulduğu gün Evrensel gazetesinde televizyon programı ile aynı adı taşıyan “Adaletin İş Yüzü” isimli köşemde yazdığım “Demokrasi Oyunu ve Osman Bölükbaşı” başlıklı yazımda Osman Bölükbaşı’nın Demokrat Parti döneminde basına yönelik artan baskılara karşı yukarıda söylediklerini paylaşmıştım.
Dün Demokrat Partinin yaptığını bugün de AK Parti yapıyor.
Yayının durdurulduğu saatte sunduğumuz Adaletin İş Yüzü programına OHAL kararnamelerine karşı nasıl hukuki korunma aranır sorusunun yanıtını arayarak başlamıştık.
Dün de 13 milyon çalışanı ilgilendiren ve maaşlarından zorunlu olarak kesilecek Bireysel Emeklilik Sistemini (BES) konu olarak seçmiştik.
Biz tek bir satır yanlış bilgi vermemek, hafta boyunca konuya hazırlanmak, farklı bakış açılarından olayı verebilmek amacıyla konuyu ele almak derdindeydik.
Oysa sizin hakkınızı ve emeğinizi zerre önemsemeyen, hukuki bilgilendirilme hakkını bile uygulamayan bir iktidar var.
Hiçbir açıklama yapmadan, resmi bildirimde bulunmadan bir gecede çıkardıkları bir KHK ile düşüncelerinizi açıklayacağınız televizyon kanalının ekranını aniden karartabiliyorlar.
Tek bir satır açıklama yapmadan sesiniz kesiliyor, susturulmaya çalışılıyorsunuz.
Ne yazık ki işinizle ilgili bir konuda bile düşüncenizi söylemek için bedel ödemeniz gerekiyor artık.
Ülke bedel ödüyor özgürlükler için.
Bedel ödeyen ülkemizin tüm namuslu insanları gibi susmayacağız.
“Basın hürdür, sansür edilemez” demeye, cambaza baktırırken özgürlüklerimizi, ekmeğimizi almaya çalışanlara karşı sesimize sesler katmaya devam edeceğiz.
Darbe girişiminin dahi yasalaşmasını önleyemediği zorunlu BES’i de, OHAL koşullarını nimet olarak görüp el atmaya çalıştıkları kıdem tazminatlarımızı da, kıdem tazminatı hakkımızı elimizden almak için kurulan tuzakları da konuşmaya devam edeceğiz.
5 Ekim Çarşamba günü internet üzerinde Hayatın Sesi TV’de kıdem tazminatı hakkını konuşacağız.
Kıdem tazminatı nedir, neden yıllardır kıdem tazminatı hakkını budamaya çalışıyorlar? Kıdem tazminatı kimin hakkıdır? Kıdem tazminatı neden önemlidir? Kimin hakkını kimden alıp kime vermeye çalışıyorlar? Bu sorulara cevap arayacağız.
5 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’de Hayatın Sesi TV’de Arzu Erkan ile canlı internet üzerinden yayındayız. Sorunuz varsa sosyal medya üzerinden bize gönderebilirsiniz.
Susmak mümkün değil...
Susmadık susmayacağız.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...