11 Ekim 2015 01:00

Katilsiniz, adresinizi biliyoruz, yenileceksiniz!

Katilsiniz, adresinizi biliyoruz, yenileceksiniz!

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Tamam, bir kez daha kabul ediyoruz; yapamayacağınız alçaklık yok sizin.
Gözünü karartmış bir iktidar hırsı ve iktidardan düşme korkusuyla  üzerimize saldığınız o canavarınız patlattığı bombalarınız ziyadesiyle inandırıcı... Söz yine kifayetsiz... Gerçeği; canlarımızı kavuran, bedenlerimizi  paramparça eden o dehşetli terörünüzü ifade edecek her söz eksik...
Bombalanan Diyarbakır mitingi ve Suruç sonrası şu noktaya gelmiştik zaten: ‘Bunu da yaparlar mı’ sorusunun işaret ettiği ‘şaşırma’ duyumuzu bir kenara koysak yeridir artık!
Evet, hiç bir şeye şaşırmamayı öğretmeye başlamışlardı bize; öğrendik artık! “Bizden her türlü canavarlığı, alçaklığı bekleyebilirsiniz” dedirten, çıldırmış bir iktidar çarkı karşısında şaşırma duyumuzu yitirdik maalesef!
O günler dediğimiz gibi:
Şaşırmıyoruz ve şaşırmayacağız...
Bizi bu noktaya getirenler hiç sevinmesinler ama.
Yine şaşırtacağız!..
‘Düştü düşecek’ diye zil takıp oynayanların böğrüne bir kaya gibi düşen Kobanê gibi şaşırtacağız!
5 Haziran’da Amed mitinginde insanlarımızı kıranların heveslerini kursaklarına düğümleyen 7 Haziran zaferindeki gibi şaşırtacağız!..
Ellerinde, gözlerinde, nefeslerinde barışın cansuyunu damla damla Ankara’ya taşıyan barış militanı kardeşlerimizi, yoldaşlarımızı paramparça eden alçaklar, yine şaşıracaksınız!
Ne IŞİD’çi bombalarınız, ne “güvenlikli” mitingler yaptırdığınız mafya bozuntularının “oluk oluk kan akıtacağız” tehditleriniz, ne de sinsi havuz kuvvetlerinizin ezberlediğimiz karartmaları... para etmeyecek...
“Güvenlik zaafiyeti” falan gibi embesilce izahatlar, “nerde bu devlet?” diye şikayetlenmeler boşuna...
Hepiniz oradaydınız!
‘Terörle mücadele’ diye ağzınızdan düşürmediğiniz kontrgerilla siyasetinizle, ocaklarımıza ateş düşürdüğünüz savaş politikanızla... bir numaralı failsiniz.
Evet, söz kifayetsiz...
Yenileceksiniz...
Barış kazanacak...
İnsanlık kazanacak...

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...