16 Aralık 2014 18:27

CHP binasına yolsuzluk pankartı asıldı, polis harekete geçti

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarını unutturmak istemeyen CHP Aydın İl Örgütü, il binasına “17-25 Aralık Yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun” yazılı pankart astı. Pankartı indirmek için harekete geçen polis, vinç çağırdı.

Paylaş

Yolsuzluk ve rüşvete karıştıkları iddia edilen ve istifa eden 4 bakanın maskeli resminin de yer aldığı pankartın, parti binasında bir hafta boyunca aslı kalacağı belirtildi. Edinilen bilgiye göre polis, pankartı indirmek istedi ancak CHP il yönetimi buna karşı çıktı. Bunun üzerine polis pankartı indirmek için vinç çağırdı. Partililer, destek için CHP il binasına akın etti.

CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Serhan Seyhan, afişi indirmeyeceklerini açıkladı. Polisin kendilerine eski dört bakanın resminin yer aldığı afişi indirmek için şifai bilgi verdiklerini ve Ankara’da alınan bir kararı emsal göstererek indirmek istediklerini belirten Seyhan, “CHP, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili eylem kampanyası başlattı. Birçok eylem hazırladık. Bunlardan bir tanesi de parti il binamızda aslı olan pankart. Bu pankart her hangi bir tebliğ yapılmadan indirilmek isteniyor. Bize yapılmış herhangi bir tebliğ yok. Biz kendilerine şifaen bunu indirmeyeceğimizi söyledik. Yapılan eylem bizce hukuki. Bize kanuni bir tebligat yok. Emsal karar gösterdiler biz de kabul etmedik. Karar çıksa da pankartı indirmeyeceğiz. Bununla ilgili yasal bir süreç yok. Bu pankartla ilgili bir karar yok." dedi.

Yarın da Aydın’da 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili yürüyüş yapacaklarını ancak valiliğin izin vermediğini belirten Serhan Seyhan, bu yürüyüşü de yasal hakları kapsamında yapacaklarını açıkladı.

Pankartı indirmek isteyen polisin CHP il binası önündeki bekleyişi devam ederken, CHP'lilerin de destek amacıyla il binasına gelmeleri sürüyor.

CHP'DEN BİLAL ERDOĞAN'LI YENİ YOLSUZLUK PANKARTI

CHP Aydın il binasından mahkeme kararıyla eski dört bakanın maskeli resminin yer aldığı yolsuzluk ve rüşvet pankartı indirildi.

Polis, pankartla parti binasından ayrıldıktan sonra bu kez de binaya 17-25 Aralık’ta yolsuzluk ve rüşvetle anılan 4 eski bakan ile birlikte Bilal Erdoğan’ın da maskeli resminin yer aldığı “Çekin ellerinizi bu halkın üzerinden” yazılı pankart asıldı. (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Sokak sanatçılarından zabıtaya tepki

SONRAKİ HABER

Üniversiteli iki genç hafif raylı aracın altında can verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...