16 Aralık 2014 17:09

‘Bu hafta yolsuzlukla mücadele haftası olsun’

CHP, 17 - 25 Aralık haftasının “Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası” olarak ilan edilmesi istemi ile Kanun teklifi sundu.

Paylaş

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Bülent Tezcan ve Sezgin Tanrıkulu, meclis başkanlığına, hükümete yönelik yolsuzluk gerekçesiyle başlatılan operasyonların tarihleri olan 17-25 Aralık haftasının “Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası” olarak ilan edilmesi istemi ile kanun teklifi sundu.

SORUŞTURMA RAFA KALDIRILDI

Teklifin gerekçesinde, çağdaş demokrasilerde şeffaf ekonominin önemine dikkat çekilerek, rant ağının bürokrasiyi sarmasının ülkenin gelişmesi önündeki en büyük engel olduğu, idarecilerin kendi menfaatlerini kamu menfaatinin üstünde tutmasının, toplumda devlete olan güveni sarstığı ifade edildi. Gerekçede şunlar kaydedildi: “17 Aralık ve 25 Aralık soruşturmaları neticesinde 4 Bakan istifa etmiş, büyük bir yolsuzluk ağı soruşturulmaya başlanmıştır. Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarıyla ortaya saçılan bilgiler, kamuoyunda ciddi bir rahatsızlık yaratmış, kamu adaleti duygusunu zedelemiştir. Ancak söz konusu soruşturma hükümetin yargı üzerindeki etkinliği neticesinde rafa kaldırılmış ve toplumda oluşan güvensizlik, tepki daha da derinleşmiştir.” Söz konusu soruşturmanın rafa kaldırılmasının da yargıya olan güveni ve kuvvetler ayrılığı ilkesini ayaklar altına aldığı belirtilen gerekçede son olarak, “Bütün bu sebeplerden ötürü kamuda şeffaflığın sağlanması ve yolsuzluk ile rüşvetle etkin mücadelenin öneminin hatırlatılması amacıyla 17 Aralık günü başlayıp 25 Aralık günü biten bir haftalık sürenin ‘Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele etme Haftası’ ilan edilmesiyle ilgili bu kanun teklifi hazırlanmıştır”denildi.

GÜLER: CHP, CEMAATE KALKAN OLMAKTAN UZAK DURMALI

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, partisinin Gülen Cemaatine kalkan olmaktan uzak durması gerektiğini belirtti. CHP’li Güler yaptığı yazılı açıklamada, “Sözlerim ‘yeni’ olmadığı gibi, AKP kaynaklarının ileri sürdüğü üzere bir ‘itiraf’ da değildir.  CHP’nin bu yapıyla hiçbir iş birliği ve ittifaka giremeyeceği görüşümü, daha önce Parti Meclisinde ve çeşitli yazı ile konuşmalarımda dile getirmiştim” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

AP, operasyonu ‘acil gündem’ yaptı

SONRAKİ HABER

Her çadırda bir acı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...