Cizre'de çıkan olaylarda bir genç yaralandı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde yapılan siyasi operasyonları ve Hür Dava Partisi üyesi oldukları belirtilen kişilerin saldırılarını protesto etmek için yapılan eyleme polis saldırdı. Müdahalede polisin gerçek mermi kullanması sonucu Metin Bayar isimli genç yaralandı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde YDG-H/K üyesi gruplar, yapılan gözaltı ve tutuklamalar ile dün Cizre'de Hür Dava Partisi üyeleri oldukları belirtilen kişilerin HDP'nin anons aracına saldırısını kınamak amacıyla eylem düzenledi. Gruplar, Kobanê (Nusaybin) Caddesi'nde üç nokta da yolla barikat kurarak, kimlik kontrolü yaptı. Caddeye gelen polisler zırhlı araçlardan hiç bir uyarı yapmadan gaz bombası ve gerçek mermilerle gruplara saldırdı. Yapılan müdahaleye karşı gruplar taş , havai fişekler ve Molotof kokteylleriyle karşılık verdi.
CİZRE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
Olaylar kısa sürede ilçenin tamamına yayılırken, gruplar Eski Çarşı, Yafes ve Dörtyol mevkiinde de barikatlar kurmaya başladı. Yafes Caddesi'nde polisler gerçek mermiler ve gaz bombası ile tekrar müdahale etti. Molotoflarla karşılık veren gruplar ile polisler arasında şiddetli çatışmalar çıktı. Çıkan olaylarda Metin Bayar (19) isimli genç yüzünde aldığı gerçek mermi ile hafif yaralandı. Yüzünü sıyıran mermi ile yaralanan Bayar, Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bayar'ın durumu iyi olduğu belirtildi.
Grupların Kobanê, Yafes ve Dörtyol caddelerinde kurdukları barikatlarla yol kontrollerini yapmaya devam ediyor. Polisler ise zırhlı araçlardan yoğun gaz bombası ve gerçek mermi kullanmaya devam ederken, Cizre adeta savaş alanına döndü. İlçede olaylar devam ediyor. (DİHA)
Evrensel'i Takip Et