12 Aralık 2014 08:19

Bayrak indirmeye 26 yıl hapis talebi

Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı nizamiyesindeki Türk bayrağının indirdiği gerekçesiyle tutuklanan Ömer Mutlu hakkında 26 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Paylaş

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 7 Haziran günü karakol yapımlarını protesto eden kitleye, askerlerin müdahale etmesi ardından Ramazan Baran ve Baki Akdemir adlı genç yaşamını yitirdi. Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verilen Ramazan Baran'ın cenazesi için yapılan yürüyüş 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'na vardığı sırada, yüzü kapalı gençler tarafından direkteki Türk bayrağını indirildi. Bayrağı indirdiği gerekçesi ile Ömer Mutlu (26) adlı genç polisler tarafından gözaltına alınarak tutuklandı. Mutlu hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Mutlu hakkında "askeri yasak bölgelere girme", "toplantı ve yürüyüşlere silahlı ve benzeri aletlerle katılma", "örgüt üyesi olmak" ve "devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama" iddiasıyla 26 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, ifadelerine yer verilen Mutlu, "Ramazan Baran'ın ölüm olayından dolayı üzüntülüydüm. Sinirlerime hakim olamayarak bayrak direğine çıkıp, bayrağı kopardım" dedi. Mutlu, görüntü ve fotoğraflardaki kişinin kendisi olduğunu da kabul etti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Medyanın sansüre meydan okuması dönüm noktası

SONRAKİ HABER

Yaşanan iş cinayetlerine rağmen önlemler alınmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...