07 Aralık 2014 10:38

'Passolig, passo rant'

Taraftar Hakları Dayanışması Dernek Girişimi’nin çağrısıyla Kadıköy’de Altıyol Boğa’da bir araya gelen taraftar grupları passoligi protesto etmek için Kadıköy Meydanına yürüdü.

Paylaş

“Spor sahalarında şiddetin önlenmesi” iddiasıyla Passolig uygulamasına geçilmesi, bugün Kadıköy’de Taraftar Hakları Dayanışması Dernek Girişimi ve taraftar grupları tarafından protesto edildi.

Kadıköy Boğa Heykeli’nde toplanan grup “Passolig’e hayır!”, “Müşteri değil taraftarız” ve “AKP elini futboldan çek!” sloganlarıyla Kadıköy sahiline kadar yürüyüp basın açıklaması yaptı. Açıklamada e-bilet ve Passolig uygulamalarıyla amacın statlarda şiddetin önlenmesi olmadığına vurgu yapılırken, “Asıl amaç taraftarları fişlemek ve aynı zamanda taraftarları Passolig’in altyapısı olan Aktifbank müşterisi yapmaktır. Futbolun endüstriyelleşmesi ve ranta çevrilmesi Türkiye’de futbolu bitirmiştir” denildi.

Açıklamada Aktifbank’ın Çalık Holding grubuna ait bir banka olduğu hatırlatılırken, mevcut iktidar tarafından Türkiye’de futbolun ticarete ve ranta kurban edildiği, taraftarların da müşteri haline getirildiği belirtildi. Grup, Passolig uygulamasıyla taraftarların aynı zamanda Aktifbank müşterisi de olacaklarını ve bu kartlar için yılda 25 lira kart ücreti ödeneceğinin de altını çizdi. Hükümetin statlarda kendi istediği taraftar profilini yaratmaya çalıştığını söyleyen taraftarlar, “Yapmış olduğunuz tüm baskı ve zorlamalar, stat çevresindeki polis terörü yetmemiş olacak ki 6222 gibi sadece taraftara uygulanan yasalarla sesimizi kesmeye çalıştınız. İstediğiniz ortamı yaratamayınca e-bilet ve passolig uygulaması adı altında taraftar yerine barkodlanmış insanları statlara doluşturmak istiyorsunuz” dedi.

Passolig’e geçişlerde kulüplere bazı ayrıcalıklar tanındığını söyleyen Ethem Gürtepe, “Kulüplere bu geçişlerde krediler veriliyor ve kulüpler de maalesef taraftar haklarını görmezden geliyor. Futbolun ve taraftarların müşteri haline getirilmesine ve fişlenmesine sonuna kadar karşı çıkacağız. Çünkü bunun adı fişlemedir, ranttır, ticarettir. Müşteri değil taraftarız” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Sabah’tan Yavuz Bingöl’e destek

SONRAKİ HABER

Şûrayı eleştirenleri cahillikle suçladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...