05 Aralık 2014 12:21

Şerzan Kurt davasında polis yine tutuklanmadı

Muğla’da polis kurşunuyla öldürülen 21 yaşındaki Üüniversite Öğrencisi Şerzan Kurt davasının Yargıtayın bozma kararının ardından yeniden görülen 2. duruşmasında sanık polisin tutuklanma talebi yine reddedildi.

Paylaş

Eskişehir 1.Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen duruşmaya  Şerzan Kurt’un babası Ömer Kurt, HDP Muş Milletvekili Demir Çelik’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Duruşmada söz alan Kurt ailesi avukatları Şerzan  Kurt’a ateş açarak ölümüne sebep olan sanık Polis Gültekin Şahin’in tutuklanması talebinde bulundu. Ancak mahkeme heyeti, avukatların bu talebini reddederek, duruşmayı 24 Aralık tarihine erteledi.

Duruşmanın ardından Şerzan Kurt’un babası Ömer Kurt, adliye önünde açıklama yaptı. Kurt’un vurulduğu eylemde tüm kontrolün polisin elinde bulunduğunu ona rağmen polisin silahını çekerek Şerzan’ı vurduğunu belirten baba Kurt, adaletin tecelli etmesi gerektiğini ifade etti. Kurt, “Eğer adalet tecelli etmezse oğlumu öldüren polis ve arkasındaki güçler öldürmeye devam edecekler” dedi.

‘POLİSLER HESAP VERSİN’

Diyarbakır, Siirt  ve Antep’te  polis kurşunuyla yaşamını yitiren Üniversite Öğrencileri Şerzan Kurt ve Aydın Erdem için anma yürüyüşleri yapıldı.

Muğla ve Diyarbakır’da geçtiğimiz yıllarda polis tarafından katledilen Üniversite Öğrencileri Şerzan Kurt ve Aydın Erdem için dün  Dicle Üniversitesi öğrencileri okulu boykot etti. Öğrencilerin büyük çoğunluğunun dersleri boykot ettiği görülürken,  polis okulu TOMA ve akrep tipi zırhlı araçlarla ablukaya aldı. Boykot nedeniyle Dicle Üniversitesi Fen Fakültesinde TEMA Diyarbakır İl Temsilciliği tarafından “Diyarbakır’da Çevre Sorunları: Dicle Vadisi” başlığı altında düzenlenecek panel de iptal edildi.

Siirt’te de Yurtsever Demokratik Öğrenci Kolektifi üyeleri, Siirt Üniversitesinin Kezer yerleşkesinde bulunan eğitim fakültesi önünde bir araya geldi. “Aydın Erdem ve Şerzan Kurt yoldaşlar ölümsüzdür” pankartı açan öğrenciler “Katil polis üniversiteden defol” sloganı attı. Burada yapılan açıklamada konuşan Aziz Baday, “Demokrasi ve özgürlük istiyoruz. Adalet istiyoruz, katliam değil. İnsan haklarının sürekli ayaklar altına alındığı bir ülkede, biz öğrenciler, geleceğimiz ve ülkenin geleceğinden endişeliyiz. Katiller ve biz öğrencileri düşman, terörist gören zihniyet er ya da geç gidecektir. Ama biz burada kalacağız” dedi.

Gaziantep Üniversitesi öğrencileri de İnşaat Fakültesi önünde bir araya gelerek  üniversite girişine yürüdü. Dilok Demokratik Öğrenci Derneği  adına açıklamayı yapan  Haşim Vesek, adaletin yerini bulmasını, polislerin hesap vermesini istedi. (HABER MERKEZİ)

 

 

ÖNCEKİ HABER

'Siyanürlü maden nedeniyle halk risk altında'

SONRAKİ HABER

Eğitim Şûrası'nda Eğitim Sen'lilere saldırı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...