04 Aralık 2014 10:51

Yatağan’da ‘ev sahibi’ değişti mücadele sürüyor

Tüm direnişlerine karşın konfederasyonları ve sendika merkezleri tarafından yalnız bırakıldıkları için özelleştirmeyi durduramayan Yatağan işçileri, bundan sonraki süreçte sosyal ve sendikal hakların korunması için mücadele edecek

Paylaş

Patronla görüşme kararı alan işçiler, kurdukları barikatları korurken, talepleri kabul edilene kadar direnişe devam edecek. Alınan bu karar üzüntüyle karşılanırken, kimi işçiler “Satıldık, başka çaremiz kalmadı” diye isyan etti, sendika merkezlerine tepki gösterdi.

Özelleştirmenin durdurulması talebinden vazgeçilmesi kararına ilişkin gazetemize açıklama yapan Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, “Öncelikli olarak başka kurumlara geçiş talebimiz var. Eğer bu olmazsa 4-c geçiş süresinin işçinin inisiyatifinde olmasını, herkesin kıdem ve ihbar tazminatının ödenmesini, taşeronda çalışan arkadaşlarımızın da firmanın kadrolu işçisi yapılmasını istiyoruz” dedi. Bu mücadelede Yatağan ve çevresinde kendilerine destek veren halka teşekkür eden Erçelik, halkın temiz enerji talebi için baca ağzı filtreleme sisteminin de mutlaka çalıştırılması gerektiğine dikkat çekti. Erçelik işçilerin sendika merkezlerine yönelik tepkisine ilişkin ise “Genel merkez maddi manevi desteğini esirgemedi” açıklamasını yaptı.

Konuyla ilgili işçilere açıklama yapan T. Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ise özelleştirmenin durdurulması için ellerinden geleni yaptıklarını ancak yeterli destek göremediklerini ifade etti. İşverenle görüşme kararının işçilerin oy birliğiyle alındığını dile getiren Girgin, “Artık ev sahibi değişti. Yeni bir strateji belirleyeceğiz” diye konuştu.

BU AYIP KONFEDERASYONLARIN

İşçileri ziyaret eden Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Yatağan’daki mücadelenin şubelerinin gayretiyle sürdürüldüğünü belirterek “Bu mücadeleye yeterli destek verilmiyor. Bu ayıp konfederasyonların ayıbıdır” dedi. Öztaşkın, işçileri bundan sonra da birlik ve beraberliklerini bozmamaları gerektiğini söyledi. (Yatağan/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bu anlayış sürdükçe ölümler devam eder

SONRAKİ HABER

‘Aydın Erdem’in katili devlettir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa