29 Kasım 2014 07:15

Papa İstanbul'a geldi

Ankara'dan uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen Papa Francesco'nun konvoyu, geniş güvenlik önlemleri altında Sultanahmet Camii'ne geldi. Papa İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran tarafından caminin At Meydanı tarafındaki girişinde karşılandı.

Paylaş

Ankara'dan uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen Papa Francesco'nun konvoyu, geniş güvenlik önlemleri altında Sultanahmet Meydanı'na doğru hareket etti.

Sahil yolunu kullanarak Sultanahmet Meydanı'na doğru ilerleyen konvoy nedeniyle polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Trafik polisleri, konvoyun geçişi sırasında yolu trafiğe tamamen kapattı. Bu arada, konvoyu polis helikopteri de yukarıdan takip etti. Papa'nın konvoyunun geçişinin ardından sahil yolu trafiğe açıldı.

PAPA FRANCESCO SULTANAHMET CAMİİ'NDE 

Papa Francesco, Sultanahmet Camii'ne geldi. Papa'dan önce heyette yer alan İtalyan gazeteciler camiye geldi. Gazeteciler tek sıra halinde içeri alındı. Sultanahmet Meydanı'nın üzerinde helikopter uçtu. Papa'yı taşıyan araç, dev koruma araçlarının arısında Sultanahmet Meydanı'na girdi. Papa Francesco, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran tarafından caminin At Meydanı tarafındaki girişinde karşılandı. Papa Francesco ve Mütfü Yaran tokalaşıp gazetecilere poz verdi. İkili daha sonra camiye giriş yaptı.

Papa 1. Francesco'nun, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camisi ve Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etmesi bekleniyor. Francesco'nun, Harbiye'deki Saint Esprit Kilisesi'nde ayine katılacağı da öğrenildi.

AYASOFYA VE SULTANAHMET'TE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Papa 1. Francesco'nun İstanbul'a gelişiyle ilgili olarak Sultanahmet ve Ayasofya çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Sultanahmet Camii ve Ayasofya Müzesi'ni içine alan geniş alan girişlere kapatıldı, meydanda bulunanlar çıkarıldı, tramvay durakları boşaldı.  Çevreye çok sıyada polis ekibi yerleştirildi. Meydana girmesine izni olanlar, x-ray cihazlarıyla sıkı aramalardan geçirildiler.

 

(DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’de 7 bin, dünyada 35 milyon HIV/AIDS’li var

SONRAKİ HABER

Hüsnü Mübarek, 'protestocuları öldürme' davasından aklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...