27 Kasım 2014 13:38

Lice'nin Fis köyünde 27 kasım mitingi

PKK'nın 1978 yılında kurulduğu Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı Fis Köyü'nde bugün PKK’nin kuruluş yıldönümünü kutlama mitingi yapıldı. DBP tarafından düzenlenen ve yağmur altında yapılan mitinge katılım yoğundu

Paylaş

Törene, DTK Genel Başkanı Hatip Dicle, HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, HDP Parti Meclisi üyesi Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan, ilçe belediye başkanları, bazı kitle örgütü temsilcileri de katıldı.

Abdullah Öcalan ile öldürülen bazı PKK'lilerin fotoğraflarının asıldığı evi ziyaret edenler hatıra fotoğrafı çektirdi. PKK, KCK ve YDG-H flamalarının asıldığı ve ateş yakılan tören alanında toplananlar marşlar söyledi, sık sık Abdullah Öcalan lehine slogan attı, halay çekti.

HATİP DİCLE: PKK'NIN MÜCADELESİ BİZİM İÇİN ŞEREFTİR

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Hatip Dicle, törende Kürtçe yaptığı konuşmada, PKK'nın yatağına sığmayan su gibi, sadece Kürdistan için değil, tüm Ortadoğu ve dünya için bir özgürlük reçetesi olduğunu söyledi. PKK'nın mücadelesinin kendileri için bir şeref olduğunu belirten Hatip Dicle şunları söyledi; "Kürt halkı ve Kürdistan tarihi açısından 27 Kasım çok önemli bir tarihtir. 36 yıl önce Fis köyünde bir güneş doğdu ve bu güneş ile dünya aydınlandı. 27 Kasım ile atılan özgürlük kıvılcımı Diyarbakır zindanında alevleşti. Hareket bazen rüzgar oldu, bazen fırtına oldu, işgalcilerin saraylarını başına yıktı.

PKK'nın geçmişten bugüne gerçekleştirdiği bütün eylemlerin bir amacı oldu. Hepsi Kürt halkını ayağa kaldırmak ve özgürlüğünü kazanmak, 5 bin yıldır ezilen kadının özgürlüğünü sağlamak içindi. PKK her zaman mücadelesi ile özgürlüğü işaret etti. PKK, her gün özgürlüğü gösterdi. Bugüne kadar yanlış bir yol göstermedi. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ben size müjde veriyorum. Geldiğimiz süreç açısında Sayın Öcalan, Kürt halkı ve PKK birdir, birbirinden koparılamaz. PKK yatağına sığmayan su gibi, sadece Kürdistan için değil, tüm Ortadoğu ve dünya için bir özgürlük reçetesi olmuştur. PKK'nin bu mücadelesi bizim için bir şereftir."

MİTİNGDEN ÖNE ÇIKAN BAZI NOTLAR

* Diyarbakır ve ilçelerinde katılanların olduğu mitinge Bingöl, Muş, Batman ve Mardin gibi çevre illerin yanı sıra Van'dan katılımlar oldu.

* Fis köyüne gelen yurttaşlar, Diyarbakır yolunda onlarca zırhlı araçlar eşliğinde oluşturulan arama noktalarında kimlik kontrolüne tabi tutuldu.

* Her miting ve yürüyüşte olduğu gibi kuruluş yıldönümü kutlamasında da kadınlar yöresel kıyafetleri ile yine en önde yer aldı.

* 7'den 70'e her yaştan insanın katıldığı mitingde, gençlerin yoğunlukta olması ve mitinge geliş-çıkışları organize etmesi dikkat çekti.

* PKK'nin kuruluş kongresinin gerçekleştirildiği Zoğurli ailesinin evinin içi PKK'nin öncü kadrolarının posterleri ile donatılırken, halkın en çok ziyaret ettiği yerlerin başında geldi. Yer yer ev ziyaretinde izdiham bile yaşandı.

* Miting alanının girişine üzerinde PKK'nin komutanlarından Mahsum Korkmaz'ın resminin bulunduğu "Fermendarê 15'ê tebaxê" yazılı pankartı asıldı.

* Mitinge gelen hemen hemen herkesin elinde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri ile PKK, KCK, YPG ve YPJ'nin bayrakları yer aldı. Alan ise yine Öcalan ve PKK'nin öncü kadroları ile PKK'nin komutanlarından Mahsum Korkmaz'ın posterleri ile donatıldı.

* Yağan yağmur ve çamura rağmen platformdan çalınan hareketli şarkılar eşliğinde uzun halaylar çekildi.

* Hem platformdan hem de miting alanından sık sık "Bijî serok Apo", "Bijî YPG-YPJ" ve "Bijî Berxwedana Kobanê" sloganları yükseldi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli'den Dersim ziyareti yorumu

SONRAKİ HABER

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği şiddete karşı yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...