26 Kasım 2014 08:13

FARC rehin askerleri serbest bıraktı

Kolombiya gerilla örgütü FARC, 9 Kasım'da kaçırdığı ve hükümet ile yürüttüğü ateşkes görüşmelerinin askıya alınmasına neden olan askerleri serbest bıraktı. Şimdi müzakerelerin yeniden başlaması bekleniyor.

Paylaş

Kolombiya'da FARC ile hükümet arasında yürütülen barış müzakerelerinin yeniden başlama ihtimali gündeme geldi. FARC, görüşmelerin kesilmesinde hükümet tarafından gerekçe olarak gösterilen kaçırılan askerler sorununu çözmek için kaçırdığı askerleri dün geç saatlerde Uluslararası Kızılhaç Komitesi üyelerinden oluşan insani yardım heyetine teslim etti. FARC adına açıklama yapan FARC lideri Rodrigo Londono Echeverri, "Rehineler yüzünden Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'un barış görüşmelerine ara verme kararı, barış sürecindeki güveni sarsmıştır" dedi.

Askerlerin serbest bırakılmasının ardından Kolombiya İçişleri Bakanlığı sitesinden yapılan açıklamada, askerlerin sağlıklarının iyi olduğu, yetkililerle görüştükten sonra aileleri ile buluşmak üzere yola çıktıkları belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Kolombiyalı bir general ve yüzbaşı, iki hafta önce FARC tarafından kaçırılmış, ardından Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'dan, FARC ile Kolombiya hükümeti arasında 2 yıl önce başlayan barış görüşmelerinin askıya alındığı açıklaması yapılmıştı.

 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da akbil dönemi bitiyor

SONRAKİ HABER

Hayyam Garipoğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa