26 Kasım 2014 06:18

TEOG sınavı başladı

İlköğretim 8. sınıf öğrencileri, liseye girişte ilk aşama olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’na (TEOG) girdi. 1 milyon 287 bin 847 öğrenci, bugün ve yarın iyi bir liseye girmek için ter dökecek.

Paylaş

8. sınıfların liseye girişinde ilk aşama olan TEOG sınavı, bugün ve yarın düzenlenecek. İkinci dönem sınavı ise 29-30 Nisan'da yapılacak. Her iki gün de 3'er dersten ortak sınav olacak olan öğrenciler, her ders için 40 dakika ter dökecek. 20'şer soruluk sınav aralarında ise 30 dakika dinlenme arası verilecek.

Daha iyi bir lisede okumak isteyen öğrenciler ve velileri saat 09.00'da başlayacak sınavdan dakikalar öncesinde okula geldi. Son hazırlıklarını yapan çocuklar heyecanla sınava girdiler. Öğrenciler sınavda ter dökerken, velileri de yağan yağmura aldırmadan çocuklarının sınavdan çıkmasını bekledi.

Evlatlarının heyecanlı olduğunu belirten veliler, kendilerinin de aynı duyguları hissettiğini aktardı. Sınavdan çok çocuklarının kendileri için önemli olduğunu vurgulayan velilerden bazıları evlatlarının gece yarısı heyecandan uyuyamadığını dile getirdi.

'ÇOCUKLARA İŞKENCE YAPILIYOR'

Sınav sistemiyle çocuklara işkence yapıldığını kaydeden veli Süheyla Sönmez, “Dünyada bu yok ya! Bir Türkiye’de var. Onlar heyecanlı biz de heyecanlıyız. Bu değer mi? Heyecan, sıkıntı, stres ne ararsan var. Bu yaşta bu kadar strese gerek yok. Çocuk şimdi strese girerse, üniversitede ne olacak? Bunu yukarıdakiler düşünsün.” dedi.

“İnşallah çocuklarımız başarılı olur.” diyen Ruhan Seven, “Buna çözüm bulmak lazım. Normal okulları bile liseye çevirmişler. Biz hangi sisteme yetişeceğiz. Benim 3. Çocuğum. Hangi sisteme yetişeceğimizi bilmiyoruz.” şeklinde konuştu.

Heyecanlı olduğunu belirten Kerem Demirtaş isimli öğrenci ise, sınav sorularını merak ettiğini ifade etti.

Bugün Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi sınavları yapılacak. Fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavları da yarına kalacak. Sabah saat 09.00’da başlayan sınavlar saat 12.00’de tamamlanmış olacak. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Nijerya’da iki patlama: 78 ölü

SONRAKİ HABER

Sanık Polis Saldoğan’ın kılavuzu Erdoğan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...